Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:33 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata unui ofiţer de la Operaţiuni Speciale Constanţa!

ro

28 Oct, 2016 00:00 1572 Marime text
Începe judecata în dosarul în care un ofiţer de poliţie cu grad de comisar din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa este acuzat că ar fi „diseminat informaţii cu caracter nepublic unor persoane condamnate pentru agresiuni şi alte acte de violenţă“.
 

Ieri, Tribunalul Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea cauzei, a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul 346/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, privindu-l pe inculpatul (…), trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în forma prev. de disp. art. 304, alin. 2 Cod penal, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, şi dispune începerea judecăţii.
 
Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Ofiţerul de la Serviciul Operaţiuni Speciale Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa la începutul lunii iunie.
 
De menţionat că Tribunalul Constanţa a exclus proba constând în interceptarea telefonică a convorbirii dintre „persoana condamnată pentru agresiuni şi alte acte de violenţă“ şi ofiţerul din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa purtate la data de 22 februarie, ca urmare a mandatului de supraveghere tehnică.
 
Potrivit rechizitoriului, „în data de 22 februarie 2016, cu ocazia unei discuţii telefonice purtate cu numitul (...), persoană condamnată şi cu antecedente penale (n.r. poliţistul), i-a divulgat acestuia informaţii care nu sunt destinate publicităţii, legat de statutul profesional a doi lucrători de poliţie şi, în mod implicit, a componenţei personalului a două structuri poliţieneşti cu activitate specială şi nepublică, informaţii de care a luat act în temeiul calităţii de poliţist pe care o deţine acesta“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii