Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri la festival Șase cetăţeni străini menținuți în arest la Constanța! Oficial de la instanță

ro

04 Sep, 2023 13:52 848 Marime text
  • Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis luni, 04 septembrie 2023, menținerea în stare de arest preventiv a șase cetăţeni străini, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Oficial!
 

Menţine măsura arestului preventiv dispusă în cauză faţă de inculpaţii 1) Francis Samuel Jay 2) Kallis Andriani 3) Cabrera Fletcher Jay Anthony 4) Townsend Ryan Mark 5) Meehan Christy Sean şi 6) Dillon Francis Gerard măsură care urmează să fie verificată cel târziu până la data de 03.10.2023, potrivit art. 207 alin. (6) din Codul de procedură penală. În temeiul art. 273 alin. (4) din Codul de procedură penală, încuviinţează onorariul de 250 lei solicitat de către interpretul de limbă engleză Nedelcu Raluca – traducător autorizat de Ministerul Justiţiei şi, în baza art. 272 din Codul de procedură penală, dispune ca plata onorariului cuvenit traducătorului autorizat să se facă din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare, conform art. 205 alin. (1) din Codul de procedură penală. Pronunţată la data de 04.09.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei, conform art. 405 din Codul de procedură penală.

 
Cazul a fost instrumentat de ofițerii BCCO Constanța, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Inculpații ar fi introdus în România, ar fi transportat, ar fi depozitat și ar fi deținut cantități însemnate de droguri de risc și de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce s-a desfăşurat în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, la data de 27.04.2023, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinși în flagrant în timp ce comercializau astfel de substanţe.
 
De asemenea, inculpaţii au promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.
 
Au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate și ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi cantităţile de 100 de grame de cocaină , 50 de grame de ketamină, 10 grame de hașiș și 10 doze de metamfetamină.
 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanţa.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
 
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. Surpriză la percheziții. Avea în toaletă o cultură indoor de canabis
 
Denunțător într-un dosar DIICOT Constanța, amenințat pe Facebook și Instagram! Condamnare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii