Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În plin divorț, o constănțeancă a cerut ordin de protecție împotriva soțului. Primea SMS-uri cu amenințări

ro

13 May, 2019 00:00 1340 Marime text
Judecătoria Constanța a emis la data de 10 mai 2019 un nou ordin de protecție, în urma unui conflict petrecut în municipiul Constanța.
La interpelarea instanței, reclamanta precizează că solicită a se dispune, pentru o perioadă de maximum 6 luni, păstrarea de către pârât a unei distanțe minime față de reclamantă, față de reședința acesteia și față de cele două locuri de muncă și interzicerea oricărui contact telefonic sau de altă natură.
 
Reclamanta precizează că nu are copii cu pârâtul, nici majori și nici minori, precum și faptul că pe rolul instanței se află dosarul de divorț al părților cu termen de pronunțare.
Reclamanta C. I. a solicitat emiterea unui ordin de protecție prin care să se dispună interdicții și obligații în sarcina pârâtului C. G. R., în conformitate cu prevederile Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie.
 
În motivarea în fapt a cererii, reclamanta a arătat că este căsătorită cu pârâtul, iar pe rolul Judecătoriei Constanța a înregistrat acțiunea de divorț, însă de la momentul despărțirii în fapt, acesta i-a trimis mai multe mesaje de amenințare, tip SMS, care i-au indus starea de frică. A mai arătat că în data de 1.10.2018 a fost agresată fizic de către pârât, când i-a adus la cunoștință că va părăsi domiciliul conjugal, fiind nevoită să apeleze la Serviciul de urgențe 112.
 
Instituția spitalicească a comunicat faptul că pârâtul a fost internat în urmă cu aproximativ o lună cu diagnosticul „alte tulburări de dispoziție. Consum nociv de alcool. Tulburări de apetit”, iar pe perioada internării a primit tratament cu sedativ, vitaminoterapie, beta blocant, anti-hipertensiv, evoluția fiind favorabilă. Totodată, s-a precizat că nu deține informații dacă pârâtul s-a mai prezentat pentru evaluare și tratament în ambulatoriul de specialitate.
 
Reclamanta a depus la dosar copii ale mesajelor tip SMS trimise de către pârât, în cursul lunilor ianuarie și martie 2019, mesaje cu un vădit conținut vulgar, dar și amenințător.
Chiar dacă pârâtul este soțul reclamantei, instanța apreciază că se impune instituirea ordinului de protecție pe o durată de timp limitată, ca un mijloc de prevenire a exercitării unor acțiuni similare pe viitor, care ar pune în real pericol integritatea fizică și psihică a victimei. Ca atare, instanța va admite acțiunea formulată și va dispune emiterea unui ordin de protecție față de pârâtul C. G. R., pe o durată de 2 luni.
 
Pe durata ordinului de protecție, se va stabili în sarcina pârâtului obligația de a păstra o distanță minimă de 50 m față de reclamantă, față de locuința acesteia și locurile sale de muncă, dar și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta.
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii