Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident înfiorător la Ciocârlia de Sus Un autocar a intrat într-un tir. Șoferul, găsit pe câmp, merge la închisoare

ro

21 Nov, 2019 00:00 1902 Marime text

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis ieri condamnarea definitivă a unui cetățean străin la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Inculpatul este acuzat că aproape de jumătatea lunii iulie 2014 a condus un autocar marca Setra, pe drumul județean 381. Lângă inculpat, ca șofer de rezervă se afla un alt bărbat.

Ajuns în satul Ciocârlia de Sus, la intersecția cu DN 3, inculpatul nu a observat semnul rutier care-l obliga să oprească și a pătruns în intersecție. În acest timp, dinspre satul Ciocârlia de Jos circula ansamblul de vehicule, format din cap tractor marca MAN, ce tracta o semiremorcă (încărcată cu grâu), condus de către un alt cetățean român.

Cele două autovehicule au intrat în coliziune și toți cei trei ocupanți au fost proiectați în afara habitaclului vehiculelor. Conducătorul autocarului a fost expulzat de pe locul șoferului, într-un lan de grâu.

La fața locului a decedat șoferul de rezervă al autocarului, iar ceilalți doi șoferi au fost răniți.

În fața magistraților, inculpatul a declarat verbal organului de cercetare al poliției judiciare că dacă și-ar recunoaște vinovăția ar urma să fie obligat să plătească despăgubiri victimelor și societății angajatoare, unde lucra ca șofer, la acel moment. În acest condiții, poziția sa procesuală oficială a fost de a se prevala de dreptul legal de a nu face nicio declarație.

Ieri, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a inculpatului la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.


Citește și:

Accident grav la Medgidia! Un copil de 14 ani a murit. Şoferul a fost condamnat

Propunere legislativă Cei care conduc beți sau fără permis și produc accidente mortale vor primi pedepse cu executare (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii