Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:11 17 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident grav la Medgidia! Un copil de 14 ani a murit. Şoferul a fost condamnat

ro

07 Aug, 2019 00:00 1136 Marime text
Judecătoria Medgidia a dispus condamnarea unui tânăr de 25 de ani la pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Totodată, instanţa i-a interzis inculpatului drepturile prevăzute de art. 66 alin.(1) lit.i) (dreptul de a conduce vehicule cu propulsie mecanică) Cod penal, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, cu titlul de pedeapsă complementară.
 
„Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de părţile civile. În consecinţă, obligă partea responsabilă civilmente (…) să plătească părţilor civile (…) suma de 36.000 de euro pentru fiecare (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei. Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de părţile civile (…) şi în consecinţă obligă partea responsabilă civilmente (…) să plătească părţilor civile (în limita plafonului legal) suma de 18.000 euro pentru fiecare (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia arată că, în seara zilei de 29 august 2016, inculpatul a condus autoturismul marca VW Golf pe raza municipiului Medgidia. La un moment dat, şoferul a accidentat un minor, în vârstă de 14 ani, care se deplasa cu o bicicletă pe aceeaşi bandă de circulaţie, în aceeaşi direcţie de mers şi care a efectuat brusc viraj stânga fără să se asigure.
 
Potrivit raportului de expertiză tehnică auto, viteza de deplasare a autoturismului era de 76,2 km/h pe o porţiune cu restricţie de viteză de 50 km/h.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii