Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:39 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 ani în primă instanţă pentru Nicuşor Constantinescu Ei sunt judecătorii care decid finalul. Unul a respins arestarea lui Mazăre (rechizitorii)

ro

22 Oct, 2016 00:00 2934 Marime text
Silvia Cerbu a făcut parte din completul de judecată care a respins propunerile de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi a lui Avraham Morgenstern, formulate de procurorii DNA în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va deschide săptămâna viitoare, pentru prima dată, dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de închisoare. Tot în prezenta cauză au mai fost condamnaţi directorii din Consiliul Judeţean Constanţa, dar şi oamenii de afaceri. În total, instanţa din capitală a dictat în dosar peste 70 de ani de închisoare.
 
Primul termen (intermediar - când se vor pune în discuţie măsurile preventive) a fost stabilit pentru data de 28 octombrie, ora 10.00, iar următorul a fost stabilit pentru 25 noiembrie. În acest context, ZIUA de Constanţa prezintă componenţa completului de judecată - format din trei judecători - care va lua o decizie definitivă în prezenta cauză, precum şi dosarele soluţionate de acesta cu legături la Constanţa.
 
Completul de judecată este prezidat de judecătorul Silvia Cerbu şi format din magistraţii Daniel Grădinaru şi Simona Cîrnaru, toţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Silvia Cerbu a făcut parte din completul de judecată care a respins propunerile de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi a lui Avraham Morgenstern, formulate de procurorii DNA în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Judecătoarele Silvia Cerbu şi Simona Encean au desfiinţat dosarul DNA şi propunerea de arestare preventivă a primarului Radu Măzare
 
Cerbu a avut în atenţie şi dosarul fostului judecător Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti. Mustaţă este unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, cauză în care prin inculpaţi se numără Nicuşor Daniel Constantinescu şi Radu Ştefan Mazăre.
 
A respins arestarea lui Radu Mazăre şi a afaceristului Avraham Morgenstern
Stan Mustaţă, la mâna judecătoarei Silvia Cerbu

 
Mai departe, Silvia Cerbu a decis, împreună cu un coleg judecător, menţinerea unei soluţii de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primite de procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa. De menţionat că Andrei Bodean este procurorul care a instrumentat dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de detenţie.
 
NUP pentru procurorul Andrei Bodean. Soluţia, menţinută de judecătoarea care a respins arestarea lui Radu Mazăre
 
Nu mai puţin important, Silvia Cerbu a avut în atenţie, la un moment dat, dosarul lui Constantin Balaban, fost prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, dar şi cauza celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog Bogdan Mircea TeodorescuDragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie.
 
Decizia este definitivă!
Un prim-procuror din Parchetul Curţii de Apel Constanţa, arestat la domiciliu (rechizitoriu)

 
Mai departe, Daniel Grădinaru, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti, face parte din completul care judeca dosarul Campusului Social „Henri Coandă”, unde Radu Ştefan Mazăre este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), iar în sarcina omului de afaceri Avraham Morgenstern s-a reţinut infracţiunea de dare de mită. Tot în acest dosar, procurorii DNA au cerut şi obţinut arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg.
 
Cine sunt
Trei judecători pentru Dosarul Campusului Social „Henri Coandă” (rechizitoriu)

 
Daniel Grădinaru a decis, alături de un coleg magistrat, eliberarea lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa.
 
Lia Savonea şi Daniel Grădinaru, şefii Curţii de Apel Bucureşti, au scos din arest un fost ofiţer al DNA şi al IPJ Constanţa (rechizitoriu + document)
 
Simona Cîrnaru a făcut parte din completul care a judecat în primă instanţă celebrul dosar Microsoft, instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi denumit generic cel mai mare dosar de corupţie din România!
 
Cine sunt judecătorii care i-au trimis la închisoare pe greii din dosarul Microsoft. Legături la Constanţa
 
Simona Cîrnaru este judecătorul care a dispus, zilele trecute, începerea judecăţii în dosarul privind retrocedarea a 25 de hectare din zona Brătianu Constanţa.
 
Începe judecata privind retrocedarea a 25 de hectare din Brătianu. Legături cu cel mai mare dosar de corupţie din România (rechizitorii)
 
Citeşte şi 
 
Ştiripesurse
Motivele condamnării record a lui Nicuşor Constantinescu. Judecătorii au făcut public totul

 
Greșeală în sentința prin care Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare
 
Exclusiv - UPDATE
Nicuşor Constantinescu, condamnat la 15 ani de închisoare (document)


Peste 70 de ani de închisoare
Cine sunt directorii din CJC şi oamenii de afaceri care au „căzut“ alături de Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

 
Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Ti-a placut articolul?

Comentarii