Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lia Savonea şi Daniel Grădinaru, şefii Curţii de Apel Bucureşti, au scos din arest un fost ofiţer al DNA şi al IPJ Constanţa (rechizitoriu + document)

ro

12 Jun, 2015 00:00 4129 Marime text
Într-un alt dosar, Manolachi este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, dar şi de luare de mită

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, a fost pus în libertate, după mai multe luni petrecute în spatele gratiilor. Ieri, judecătorii Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, şi Daniel Grădinaru, vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe, au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de Manolachi cu cea a controlului judiciar. Pe timpul cât se află sub control judiciar, Dan Emil Manolachi trebuie, printre altele, să nu exercite profesia în exercitarea căreia ar fi săvârşit fapta.
 
Dan Emil Manolachi a fost condamnat, de Tribunalul Bucureşti, la 6,8 ani de detenţie. În aceeaşi cauză, Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, şi Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, au primit câte aproape trei ani de detenţie. Asta în timp ce Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, a fost condamnat la 2,8 ani. Toate pedepsele sunt cu executare.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că, „în zilele de 7 şi 8 iulie 2012, inculpatul Manolachi Dan Emil, în calitatea sa de comisar-şef în cadrul DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, a furnizat, pe circuitul format din inculpatul Fronea Ciprian - inculpatul Florea Sorin - inculpatul Tomescu Eduard, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte“. „Aceste informaţii reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate ca urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative. Prin aceste acţiuni, inculpatul Manolachi Dan Emil a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict. Acţiunile desfăşurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la îngreunarea cercetărilor şi, implicit, la acel moment, la obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie, şi anume suma de 200.000 de euro“, au conchis procurorii Anticorupţie. Comunicatul DNA poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente“.

Coleg de dosar cu fostul consilier al primarului Constanţei

După cum arătam şi în ediţiile trecute, Manolachi este judecat într-o altă cauză alături de Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, fost consilier al fostului primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre. Fostul ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este bănuit de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori de permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, dar şi de luare de mită.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Valentin Preda, fost consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii