Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul online cu preot Eugen Tanasescu, director media Arhiespiscopia Tomisului s-a terminat Tema discutiei a fost „ Alegerea viitorului apropiat - anarhie sau totalitarism? "

ro

29 Mar, 2011 17:17 5501 Marime text

Descarca document: discutie_chat_31_mar.pdf

Du-te la:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • metin cerchez 31 Mar, 2011 22:32 cum il apara pe studentul la teologie dosar penal distrugere si vatamare corporala a doua femei -stefan emanoil si tatal preot stefan vasile- iau spaga teodosie si politia si parchetul? s a dat si la tv neptun accidentul-poate era drogat nu stiu dar a facu praf 2 femei si e liber-rusine teodosie-
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 31 Mar, 2011 14:09 @Lovendal:Draga Lovendal, important este ceea ce facem noi pentru ca noi vom muri si noi vom da seama. Restul este exterior.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 31 Mar, 2011 14:08 @Ochiul Atotvazator: In topul listei pacatelor este mandria, nu prostia. Restul tine de barna si de pai, vezi in Evanghelie.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 31 Mar, 2011 14:06 @Ciudatul Domn Cirint: Biserica crestina ortodoxa chiar si cea catolica a acceptat in unanimitatea ei actualul canon al Bibiliei. Atunci cand s-a stabilit canonul, s-a avut in vedere eliminarea lucrurilor care nu concordau sau chiar se contraziceau intre ele si a ereziilor fata de crestinism. Nu au fost modificari ci doar diortosiri, adica aducerea limbajului biblic in actualitate.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 31 Mar, 2011 14:04 @Profetul: Mantuitorul Hristos spune ca nimeni nu stie ziua si ceasul cand va veni sfarsitul. Unii comentatori spun ca noi vom determina sfarsitul si in plus nu este un sfarsit in sensul nimicirii luminii ci o transformare. Calendarul este doar o randuiala omeneasca de trecere a timpului si n-au relevanta pentru crestinism.
  • Profetul 30 Mar, 2011 18:24 S-au scris multe despre sfârşitul timpului şi 21 decembrie 2012, dată la care celebrul calendar Maya se încheie brusc. Un lucru interesant este ca Mayaşii, care erau foarte avansaţi în astronomie, calculaseră date cosmice pâna la milioane de ani în trecut. De ce calendarul lor se încheie la solstiţiul de iarnă din anul 2012? La fel de tulburator este faptul că în cu totul altă parte a lumii, tradiţia Kalachakra (Roata Timpului) afirmă că după 960 de ani de la revelarea învaţăturii secrete în Tibet (care s-a făcut în anul 1027) va veni o perioadă de 25 de ani care va culmina cu Sfârşitul Timpului. O matematică simplă ne duce la un rezultat intrigant: 1027 960 25 = 2012.
  • CIUDATUL DOMN CIRINT 30 Mar, 2011 18:20 EVANGHELIILE AU FOST MODIFICATE A aparut un numar considerabil de evanghelii în primele secole ale erei noastre. Biserica nu considera drept canonice (conform cu regulile Bisericii) decât Cartile lui Matei, Luca, Marcu si loan. Cea mai veche este cea a lui Matei, care s-a inspirat direct din evanghelia Evreilor. Un lucru trebuie subliniat : apocrifele si vreo cincizeci de evanghelii care au existat înainte de a fi distruse de conjuratii, sau care exista înca, sunt unanime în a re-eunoaste ca Isus a trait pe timpul lui Pilat din Pont si a lui Tiberiu.( Nu se cunoaste nici o relatare istorica putând sa acrediteze autenticitatea existentei lui Isus. Ea ar fi dovedita, se spune, prin Actele lui pilat, o suita de rapoarte adresate Imparatului Tiberiu de Pontiu Pilat, guvernatorul ludeei. In aceste Acte ar figura o relatare despre viata si moartea lui Isus, crimele ce i se imputau de catre ludei, crucificarea sa si chiar învierea. Aceste Acte, daca au existat, au fost reinventate de catre Crestini, si oricum, nu a ramas nici cea mai mica urma. Numeroase false rapoarte ale lui Pilat au fost scrise în acelasi scop fraudulos, dar Biserica n-a pastrat nici unul.) PAPII AU CORECTAT EVANGHELIA
  • Ochiul Atotvazator 30 Mar, 2011 18:15 Prostia - Se afla in topul listei pacatelor. Pacat ca prostia nu-i dureroasa. Ignoranta e un lucru, dar societatea noastra e din ce in ce mai plina de prosti. Posturile de televiziune promoveaza o prostie evoulata... Satanistii trebuie sa invete sa vada dincolo de aceste trucuri si nu ne permitem sa fim prosti. Satanismul modern ia amploare,este o alegere care iti apartine pe cand crestinismul iti este impus prin nastere.Adeptii Crestinismului au ajuns sa spuna ca sunt Crestini doar cu gura nu si cu sufletul (n.a. Satanism Tradtional - pentru Satanismul Modern sufletul e un termen crestin fara valoare), un exemplu in acest sens fiind faptul ca marea majoritatea Crestinilor nici nu mai calca prin biserici. Crestinismul este o religie la care nu aderi de buna voie, ci silit, graitor fiind faptul ca dupa nastere copilul este botezat si preia aceasta religie, pe cand la Satanism aderi de buna voie si nesilit.n incheiere, vreau sa va sfatuiesc sa alegeti voi in ce vreti sa credeti: In Dumnezeu, in Satan sau sa fii pur si simpu neincrezator, adica ateu.
  • LOVENDAL 30 Mar, 2011 18:09 si o ultima tema de reflectie:Conform cercetarilor lui Zecheria Sitchin, exista o a 12-a planeta a sistemului nostru solar (stiuta de oamenii de stiinta ca Planeta X). Aceasta planeta poarta numele de Nibiru si se afla undeva dincolo de planeta Pluto. Ea este diferita de celelalte planete din sistemul solar, are o orbita foarte eliptica, si necesita 3600 de ani pamanteni sa faca o rotatie completa in jurul Soarelui. Se crede ca periheliul planetei este in apropierea centurii de asteroizi dintre Marte si Jupiter. O ipoteza este ca asteroizii au fost creati de catre Nibiru prin distrugerea unei alte planete, Tiamat (sau Maldek). Din ramasitele acestei planete s-a creat Pamantul. Desi nu oficial, toti istoricii si teologii de seama sunt de acord ca o parte din Vechiul Testament, si anume Geneza se inspira din vechi texte sumeriene.Enuma Elish , cartea creatiei la sumerieni, si Geneza au o varietate de asemanari. Povestiri despre Marele Potop se gasesc si ele in amandoua religiile, ebraica si sumera. O concluzie inevitabila este ca Anunnaki au fost la fel de reali ca Moise, Noe si Abraham si sunt stramosii oamenilor moderni de astazi. Daca ei au creat oamenii, pe ei cine i-au creat?
  • LOVENDAL 30 Mar, 2011 18:05 History Chanel confirma faptul ca Luna este un obiect atificial, adus din alt sistem solar. Astept puncte de vedere. Ma intereseaza parerea bisericii..
  • LOVENDAL 30 Mar, 2011 18:03 evolutionismul o mare minciuna, viata nu a aparut dintr-o intamplare. Vreau sa cunosc parerea parintelui in legatura cu aceasta tema extrem de interesanta. Ce e adevar si ce este minciuna? sau mai bine spun de ce ni se ascunde adevarul?
  • LOVENDAL 30 Mar, 2011 18:02 Cica gaura de ozon ameninta omenirea. Am fost pacaliti cu totii. Nu exista nicio gaura de ozon! Biserica ce parere are?
  • LOVENDAL 30 Mar, 2011 17:59 E ciudat cum Gaddafi spunea ceva de genul "razboiul acesta o sa-l castigam noi, iar voi, cei cu Diavolul veti fi infranti, noi vom fi victoriosi". Oare la ce se referea, voi ce credeti?
  • LOVENDAL 30 Mar, 2011 17:57 razboiul din Libia este o conspiratiea noii ordini mondiale si un preludiu pentru razboiul din Iran. E clar domnul Gaddafi va fi cu picioarele in sus dupa bombardament.