Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu Online cu Prof. Dr. Ing. Mamut Eden, candidat la funcţia de rector al Universităţii „Ovidius" s-a terminat Tema a fost - „Centrul universitar Ovidius, trecut, prezent, viitor"

ro

20 Feb, 2012 00:00 6059 Marime text
interviu online cu prof dr ing mamut eden candidat la functia de rector al universitatii ovidius tema
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • invitat Interviu Online 20 Feb, 2012 14:27 @c.neagoe1: Dupa cum cunoasteti titlul de profesor universitar se acorda pe baza concurs, cu comisie, exista un sistem de validare a titlurilor la nivel national. Am avut numerosi colegi de-ai domnului Epure care au venit sa ne arate diverse dovezi si inscrisuri referioare la o serie de aspecte similare cu cele amintite de dvs. De fiecare data am spus acelasi lucru: exista mijloacele legale de a contesta titlurile universitare si trebuie sa existe curajul din partea celor care au probe sa le dea curs.
  • invitat Interviu Online 20 Feb, 2012 14:24 @c.neagoe: In 1996 am avut prima vizita in SUA, la universitea de stat din Virginia. Inainte sa plecam in aceasta vizita am avut o zi de instruirea la ambasada SUA in care primul lucru pus in vedere a fost ca este o perioada electorala (alegeri prezindentiale) si ca ceea ce trebuie sa stim este ca in universitatile americane este interzis sa se faca politica si nu cumva din greseala sa facem vreo referire pe parcursul vizitei. Acest punct de vedere avea sa-mi fie confirmat pe parcursul vizitei cand am constatat ca desi in afara campusului oricine, inclusiv cadre didactice puteau avea convingeri politice si se puteau angaja in diferite campanii, in universitate singurul lucru care conta era activitatea de la catedra, incluzand cercetarea stiintifica dar si o grija pentru munca cu stundetul. De atunci probabil ca am ramas cu aceasta deformatie si raman la convingerea ca un cadru didactic nu se poate incartirui politic. In ceea ce priveste aspectele legate de impostura si nonvaloare, aceasta este o problema de cand lumea. Din acest motiv singura maniera in care poti sa lupti impotriva lor este in primul rand propriul exemplu. In timp valorile ar trebui sa se coaguleze si sa devina un anumit standard. De aceea am convingerea ca si in tara noastra lucrurile se vor aseza , poate nu anul acestam poate nu in urmatorii 3 ani dar important este ca noi insine prin exemplul personal sa continuam acesta lupta.
  • c.neagoe1 20 Feb, 2012 09:05 Fiind f. ocupat , nu m-am putut adresa si domnului profeso Girtu .Fara sa-i cunosc personal consider ca rectorul trebuia ales intre domnii profesori Girtu si Mamut.Dar domnilor ,sunteti vinovati ca ati tolerat impostura si nonvaloare . Cu regret, v-o spune unul care regreta infintarea facultatii de medicina , la care am contribuit si care a scazut nivelul asistentei medicale la Constanta , in urma asimilarii celor rejectati de Iasi si Craiova la revolutie.Si pentru ca lucrurile au mers prea departe , va vor conduce niste nulitati , ramane sa demonstrati cum au ajuns unii profesori . si cum toate se pot rezolva doar politic , nu va mai temeti sa faceti politica .
  • c.neagoe 20 Feb, 2012 08:33 Regret ca ,find f. ocupat nu am putut adresa intrebari si domnului prof. Girtu . Consider , fara sa-i cunosc personal pe domnii Mamut si Girtu , ca alegerea ,trebuia sa se faca intre cei doi . Din pacate ,in ultimii 20-30 de ani ,nu au fost agreati in mediul universitar ,atat de catre cadrele universitare ,cat si de catre studenti profesorii seriosi; se poate trage concluzia ca impostura domina invatamantul , mai ales cel universitar . Domnilor , ma adresez celor doi , dar si celor care mai au valoare si sper ca mai sunt, incepeti o campanie de deratizare a invatamantului . Sunt mult prea multi impostori si nulitati , care in afara faptului ca va compromit , iata ca va si conduc. Catre ce ? Va spune aceste vorbe unul care regreta ca a contribuit la infiintatre facultatii de medicina , care a distrus sanatatea din Constanta , strangand gunoaiele securiste inlaturate de cei de la Iasi si Craiova . Aveti si datoria de CETATENI ; de ce va este frica sa faceti politica ? Doar politic se pot indrepta lucrurile . Cautati-l putin pe epure la dosar , sa vedem cum a ajuns mare prof. universitar .