Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Expoziţie de armament la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa. Cu ce s-a prezentat Ministerul Apărării

ro

12 Oct, 2018 00:00 2005 Marime text
Universitatea „Ovidius“ din Constanţa a găzduit, ieri, conferinţa „NATO’s Presence in the Black Sea Region” în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
Concomitent, în holul Bibliotecii Universităţii a fost organizată şi o expoziţie de tehnică militară. Evenimentul face parte din campania de cunoaştere şi conştientizare a NATO.
 
NATO’s Presence in the Black Sea Region s-a desfăşurat la Aula B a Bibliotecii Universitare „Ioan Popişteanu” a Universităţii „Ovidius“ Constanţa, la etajul  (bulevardul Mamaia).
 
La această acţiune au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Statului Major al Apărării, ai Statului Major al Forţelor Aeriene, ai Statului Major al Forţelor Navale, reprezentanţi ai detaşamentelor canadiene şi americane dislocate în judeţul Constanţa.
 
Studenţii universităţii au putut adresa întrebări după prezentările realizate în cadrul evenimentului. Totodată, aceştia au stat de vorbă cu reprezentanţii NATO, au putut vedea armele din dotare, li s-au dat detalii despre NATO şi armament. În cadrul evenimentului, s-a vorbit şi despre importanţa NATO şi ce reprezintă acest organism, dar şi despre Armata României în misiuni şi operaţiuni. Deviza reprezentanţilor este „Suntem aliaţi, suntem puternici“.

Campanie de informare publică #WeAreNATO

Rectorul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa s-a arătat onorat ca instituţia pe care o conduce să găzduiască acest eveniment. „Suntem onoraţi şi bucuroşi pentru că putem lua contact cu ceea ce înseamnă sisteme de apărare. Este un eveniment care ne dă garanţia că activităţile noastre academice sunt pe drumul cel bun, că suntem într-o zonă sigură, într-o zonă importantă atât pentru România, cât şi pentru Europa”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină.
 
Din partea Direcţiei Operaţii din Statul Major al Apărării, generalul de brigadă Marian Botea a vorbit despre eforturile de securitate globală, în special cele din zona de interes strategic, şi despre contribuţia României în această direcţie:  „Această contribuţie se va face în scopul de a îndeplini obiectivele pe care le are NATO în zona de interes strategic. E o oportunitate de a vorbi studenţilor şi invitaţilor despre securitate, despre cadrul strategic actual, care este marcat de instabilitate  şi de complexitate”.
 
El a precizat că acest eveniment îi oferă oportunitatea de a fi alături de colegii săi canadieni, americani şi polonezi care au drapelul ridicat pe teritoriul României. „Ne sprijină pentru a da cetăţenilor noştri sentimentul de securitate“, a completat generalul de brigadă Marian Botea, şeful Direcţiei Operaţii în Statul Major al Apărării, director general adjunct Departamentul Afaceri Strategice din MAE.
 
Potrivit locţiitorului de comandant al detaşamentului canadian din cadrul Operaţiei Reassurance de la Baza Mihail Kogălniceanu, maior Martin Dionne, ţara noastră este un aliat de nădejde. „Suntem aici, în România, cu aliaţii români, îndeplinind o misiune care până acum a fost extraordinară. Am avut un important sprijin din partea celor de la Air Force România. Suntem fericiţi să fim aici. Nu am avut niciun impediment până în acest moment“, a spus maiorul Martin Dionne.
 
Scopul acestei întâlniri a fost prezentarea publică a NATO, a misiunii şi a alianţelor, dar şi a armelor folosite în misiuni. 
 
Conferinţa „NATO’s Presence in the Black Sea Region” a fost desfăşurată în cadrul campaniei de informare publică #WeAreNATO, proiectul ce se derulează în multe ţări aliate şi care îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat.
 
NATO se concentrează pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre alianţă prin manifestări dedicate acestora.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii