Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:12 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi importantă! Procurorii Anticorupţie află azi dacă refac unul dintre rechizitoriile lui Radu Mazăre (rechizitorii+document)

ro

05 May, 2016 00:00 1339 Marime text


Astăzi, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României vor analiza contestaţia formulată de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, şi de Sorin Strutinsky.
 
În cauză au fost deferite Justiţiei şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Contestaţia lui Radu Mazăre vizează decizia prin intermediul căreia s-a dispus începerea judecăţii în prezenta cauză.
 
Azi, Înalta Curte ar putea menţine decizia prin care s-a decis începerea judecăţii dosarului ori poate trimite dosarul înapoi la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru refacerea ori completarea rechizitoriului.
 
Amintim că Radu Ştefan Mazăre a fost trimis în judecată în patru dosare, toate fiind instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa - opt termene de judecată. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
 
4 - Dosarul Campusului Social „Henri Coandă”, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Această cauză nu a primit încă un termen de judecată.

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii