Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:51 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Preda rămâne sub control judiciar. A fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi consilierul lui Mazăre (rechizitoriu)

ro

16 Aug, 2016 00:00 1574 Marime text


Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Mazăre în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului, rămâne sub control judiciar.
 
Decizia a fost luată de Daniela Panioglu, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul în care Preda este bănuit de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă, complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 
Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 30 septembrie.
 
De menţionat că tot Curtea Supremă i-a înlăturat din conţinutul măsurii controlului judiciar obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României fără încuviinţarea instanţei de judecată.
 
Amintim că Valentin Răducu Preda a fost deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în iunie 2014, alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Dan Emil Manolachi, fost angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, dar şi Geanina Lavinia Cazan, fost şef al Cabinetului secretarului de stat Răducu Preda şi fost director comercial al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA.
 
În dosar au mai trimişi în judecată: Andrei Ştefan Caunii, reprezentant al unei societăți pe acțiuni, Octavia Mihaela Vasile, Marius Irofte, Cătălin Radu, Tudor Gabriel Bohîlţeanu, consilier personal al ministrului Transporturilor, la data presupuselor fapte, şi Elena Simona Hulubariu.
 

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Valentin Preda, fost consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii