Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, va fi pus în libertate

ro

01 Nov, 2021 13:44 3365 Marime text

Valentin Răducu Preda a fost condamnat, pe data de 8 aprilie 2019, la patru ani de închisoare pentru divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului şi trafic de influenţă.

 
Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Ştefan Mazăre în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului, va fi eliberat condiționat!
 
Decizia este definitivă și a fost luată azi, potrivit datelor noastre, de Ștefania Pîrlogea, judecător în Tribunalul Constanța.

Tribunalul Constanța a menținut decizia Judecătoriei Medgidia, instanță care, pe data de 21 septembrie 2021, a admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă și a dispus liberarea condiţionată a condamnatului, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, jud. Constanta, pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 89/F/2017 a Curţii de Apel Bucureşti, mandat nr. 118/2019, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată de DNA Constanța, la Tribunalul Constanța, instanță care azi, 01 noiembrie 2021, a menținut deizia judecătoriei, respingând contestația DNA.

Oficial de la Judecătoria Medgidia

În temeiul art. 587 C.proc.pen. cu aplic. art. 6 C.pen şi art. 59 C.pen. 1969 Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, Jud. Constanţa. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului P.R.V., deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, jud. Constanta, pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 89/F/2017 a Curţii de Apel Bucureşti, mandat nr. 118/2019, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. 6 C.proc.pen. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa, a sumei de 150 lei pentru av. Geli Omar Pemi, delegaţie seria AV nr. 1645/2021, cu titlu de onorariu parţial apărător din oficiu. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.09.2021.


Oficial de la Tribunalul Constanța

În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale nr. 1917/21.09.2021 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosarul penal nr. 6954/256/2021, ca nefondată. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 01.11.2021.


 
 
Valentin Răducu Preda a fost condamnat, pe data de 8 aprilie 2019, la patru ani de închisoare pentru divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului şi trafic de influenţă.
 
Tot în prezenta cauză, Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru altul, de foloase necuvenite şi divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii