Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un prim procuror şi un deputat, trimişi în judecată pentru terenul Aviasan de la Tuzla (document)

ro

22 Oct, 2013 00:00 2947 Marime text
Ieri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane suspectate că ar fi fost implicate într-o activitate infracţională cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 21.786.710 de euro, echivalentul a 76.608.608 lei.

Concret, DNA l-a trimis ieri în judecată pe Costache Roșca, fost Caloenescu Roșca, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi (în prezent procuror suspendat). Acesta este suspectat de luare de mită, şantaj (14 fapte), asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, complicitate la infracţiunea de spălarea banilor. Alături de Costache Roșca a mai fost trimis în judecată şi Mihail Boldea, deputat în Parlamentul României şi avocat în Baroul Galaţi, arestat în altă cauză. În sarcina acestuia s-au reţinut infracţiunile de şantaj (14 fapte), spălare a banilor, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ambele în formă continuată (câte 6 acte materiale), sustragere sau distrugere de înscrisuri, fals în declaraţii în formă continuată.

Mai departe, DNA la deferit -o justiţiei şi pe Valentina Cojocaru, administrator la SC Fitoplant 2007 S.R.L. București, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită, spălarea banilor, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, fals intelectual la legea contabilităţii. În acelaşi dosar va fi judecat şi Matei Oprea, administrator la S.C. Fitoplant 2007 S.R.L. Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită, spălarea banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie. Lista este continuată de Mircea Marosy, administrator la S.C. Delconi S.R.L. Galaţi şi S.C. Derek 1 S.R.L. Galaţi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită, şantaj (14 fapte), spălarea banilor și asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, Mihăilă Ionel, persoană fizică autorizată la Cabinetul individual de contabilitate „Mihăilă Ionel” Galaţi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi fals intelectual la legea contabilităţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii