Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, în faţa judecătoarei care a închis definitiv dosarul „Mita de la Primărie“ (rechizitoriu)

ro

06 May, 2016 00:00 3796 Marime text


Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, judecat în patru dosare penale, va pleca la muncă în Egipt! Anunţul a fost făcut ieri, chiar de către Mazăre, la Înalta Curte, acolo unde s-a analizat contestaţia sa formulată împotriva deciziei prin care s-a dispus începerea judecăţii în dosarul în care a fost deferit Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, şi de Sorin Strutinsky. De menţionat că în această cauză au fost deferite Justiţiei şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
Revenind la contestaţia lui Mazăre, aceasta a fost trimisă spre soluţionare completului de judecată format din judecătoarele Lucia Rog şi Cristina Rotaru, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Până la închiderea ediţiei, instanţa nu luase nicio decizie în privinţa contestaţiei lui Radu Mazăre.
 
Înalta Curte ar putea menţine decizia prin care s-a decis începerea judecăţii dosarului ori poate trimite dosarul înapoi la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru refacerea ori completarea rechizitoriului.
 
Fostul primar al municipiului Constanţa nu se află pentru prima dată în atenţia judecătoriei Lucia Rog, de la Înalta Curte. Pe data de 8 octombrie 2014, Lucia Rog a decis menţinerea lui Radu Mazăre sub control judiciar, respingându-i cererea de înlocuire a măsurii preventive anterior precizate. Decizia fusese luată în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Cristina Rotaru, cel de-al doilea magistrat care a analizat ieri contestaţia lui Radu Mazăre, a avut iniţial dosarul în care Victor Viorel Ponta, fostul prim-ministru al României, a fost deferit Justiţiei pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor. La puţin timp după primirea cauzei, Rotaru a formulat o cerere de abţinere, astfel că dosarul a fost repartizat judecătoarei Ioana Alina Ilie, tot de la de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Cristina Rotaru a făcut parte din completul care a închis definitiv dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“, unde Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, directorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, director economic la Consiliul Judeţean Constanţa (la data trimiterii în judecată), au fost condamnaţi cu suspendare.
 
În altă ordine de idei, Ioana Alina Ilie a făcut parte din completul de judecată care a dispus, la finele lunii mai 2015, menţinerea în stare de arest preventiv atât a lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
În prezent, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este judecat în patru dosare, toate fiind instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa - opt termene de judecată. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
 
4 - Dosarul Campusului Social „Henri Coandă”, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Această cauză nu a primit încă un termen de judecată.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii