Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul fostei conduceri, reluat de Curtea Supremă Vrei să fii şeful ISU Dobrogea? Vezi aici condiţiile

ro

21 Aug, 2012 01:36 3171 Marime text
cap_8.jpgInspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează un concurs în vederea ocupării, prin recrutare din sursă internă, a funcţiei de inspector-şef 1 la Inspectoratul pentru Situaţi de Urgenţă (ISU) Dobrogea. Scaunul de şef al inspectoratului nu a mai fost ocupat „cu acte-n regulă" de când fostul inspector-şef, în prezent suspendat din funcţia de conducere, Viorel Costache, a fost deferit instanţei alături de ceilalţi şefi ai ISU, sub acuzaţii de corupţie

Potrivit datelor oficiale, cei interesaţi de această funcţie trebuie să îndeplinească principalele cerinţe ale postului, respectiv: deţinerea gradului de general de brigadă, respectiv, colonel, studii universitare de licenţă (ciclul I Bologna) în una dintre specializările cuprinse la domeniile fundamentale „ştiinţe inginereşti" şi „ştiinţe sociale" sau domeniile de licenţă „fizică", „chimie", „inginerie chimică" şi „ştiinţa mediului". Mai mult decât atât, viitorul şef al ISU Dobrogea trebuie să aibă studii universitare de masterat (ciclul II Bologna) în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei ori în domeniul „management", dar şi un curs de specializare în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă sau domenii conexe.

ISU_-_Viorel_Jianu_1.jpg

Pe lângă cerinţele mai sus precizate, candidaţii trebuie să îndeplinească şi alte condiţii. Mai exact, viitorul şef al pompierilor constănţeni trebuie să fie încadrat în unităţi ori în structuri ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, să aibă pregătirea de bază şi de specialitate necesară, să aibă vechime în muncă de cel puţin nouă ani, din care cel puţin cinci în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare, care să nu fi fost radiată, să fi obţinut în ultimii trei ani calificativul „Foarte bun" la aprecierea de serviciu anuală. Lista cerinţelor este completată de lipsa vreunei interdicţii de ocupare a unei funcţii în instituţii bugetare. Viitorul şef ISU Dobrogea trebuie să fie declarat apt medical şi psihologic pentru promovarea în funcţie de conducere, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată. Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în perioada 27 - 31 august şi va consta în susţinerea unui interviu structurat pe probleme profesionale. În prezent, ISU Dobrogea este condus de colonelul Viorel Jianu.

Acesta a fost împuternicit la comandă la data de 1 iunie, pentru o perioadă de trei luni, după plecarea maiorului doctor inginer Ioan Ioniţă Sîrb. Maiorul a fost detaşat la Constanţa pentru şase luni, el ocupând funcţia de prim-adjunct al ISU Maramureş. Scaunul de şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea nu a mai fost ocupat „cu acte-n regulă" de când fostul inspector-şef, în prezent suspendat din funcţia de conducere, Viorel Costache, a fost deferit instanţei alături de ceilalţi şefi ai ISU Dobrogea, sub acuzaţii de corupţie. Mai exact, acestora li se imputa faptul că ar fi fraudat unul dintre concursurile pentru angajarea în structurile ISU Dobrogea, în anul 2007. Recent, Curtea Supremă i-a găsit vinovaţi pe aceştia de majoritatea acuzaţiilor aduse de procurorii DNA şi i-a condamnat la pedepse cu închisoarea. Unii dintre acuzaţi s-au bucurat de clemenţa judecătorilor şi au beneficiat de suspendarea pedepselor, însă pentru conducerea ISU Dobrogea magistraţii au rezervat pedepse cu executare efectivă în penitenciar. Procesul se va redeschide în toamnă, când vor fi judecate recursurile ofiţerilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii