Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:39 01 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu merge la Înalta Curte cu pedeapsa de 15 ani de închisoare

ro

06 Aug, 2016 00:00 3170 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a atacat, la Înalta Curte de Casaţie, decizia prin care a fost condamnat la 15 ani de detenţie. Pedeapsa a fost aplicată de magistratul Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, iar în prezenta cauză au mai fost condamnaţi atât oameni de afaceri, cât şi directori din Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Până în prezent, sentinţa judecătoarei Ana Maria Trancă a fost atacată de:
 
Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL, condamnat la cinci ani de închisoare.
 
SC Stop SRL - condamnată la 600.000 de lei amendă penală. Totodată, „aplică inculpatei pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, prin intermediul postului de televiziune local TV Neptun şi prin intermediul unui post naţional de televiziune, în număr de câte cinci apariţii în cazul fiecăruia din cele două posturi, cu o frecvenţă de cel mult o apariţie pe săptămână, publicarea constând în citirea şi afişarea, simultan, pe o durată de minimum cinci minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conţinând descrierea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum au fost reţinute în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică şi pedepsele aplicate“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de şase ani.
 
Gică Ene, inginer silvic în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Victor Aurelian Coman, administrator al SC Rom Coman SRL, condamnat la nouă ani şi opt luni de închisoare.
 
Popa Daniel Dan, administrator al SC Rom Coman SRL, condamnat la nouă ani şi opt luni de închisoare.
 
Florin Georgel Onescu, fost primar al comunei Lipniţa, condamnat la trei ani de închisoare cu executare.
 
Nela Geileanu, fost secretar al comunei Lipniţa, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de patru ani.
 
Lucian Simion, şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, condamnat la patru ani şi zece luni de închisoare.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, condamnat la 15 ani de închisoare.
 
Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP), condamnată la pedeapsa de 300 de zile amendă penală în cuantum de 1.000 de lei pe zi-amendă, aşadar, 300.000 de lei amendă penală. Regiei i-a mai fost aplicată pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, prin intermediul postului de televiziune local TV Neptun Constanţa, în număr de zece apariţii, cel mult una pe săptămână, apariţii constând în citirea şi afişarea simultan, pe o durată de minimum cinci minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conţinând descrierea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum au fost reţinute în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică şi pedepsele aplicate.
 
Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare.
 
Consiliul Judeţean Constanţa - instanţa a respins, ca nefondată, cererea de achitare a cheltuielilor judiciare.
 
Citeşte şi 
 
Judecători noi pentru Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)
 
Omul de afaceri Costică Zelca, nemulţumit de pedeapsă. A fost condamnat alături de Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)
 
Peste 70 de ani de închisoare
Cine sunt directorii din CJC şi oamenii de afaceri care au „căzut“ alături de Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

 
Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Ti-a placut articolul?

Comentarii