Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul de afaceri Costică Zelca, nemulţumit de pedeapsă. A fost condamnat alături de Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

ro

03 Aug, 2016 00:00 12464 Marime text


Omul de afaceri Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL, a atacat decizia magistratului Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, care l-a condamnat la cinci ani de închisoare. Decizia a fost luată în dosarul în care Costică Zelca a fost deferit Justiţiei alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, care a primit 15 ani de detenţie. Condamnările nu sunt definitive.
 
Contestaţia omului de afaceri va fi trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Tot în acest dosar, SC Stop SRL a primit 600.000 de lei amendă penală. „Aplică inculpatei pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, prin intermediul postului de televiziune local TV Neptun şi prin intermediul unui post naţional de televiziune, în număr de câte cinci apariţii în cazul fiecăruia din cele două posturi, cu o frecvenţă de cel mult o apariţie pe săptămână, publicarea constând în citirea şi afişarea, simultan, pe o durată de minimum cinci minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conţinând descrierea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum au fost reţinute în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică şi pedepsele aplicate“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Potrivit DNA, Nicuşor Daniel Constantinescu, „în perioada 10.09.2012 - 24.03.2014, a încălcat dispozițiile legale care interzic plata în avans, din fonduri publice, pentru achiziția de imobile, precum și pe cele ale prevederilor procesului-verbal de negociere“. „Mai mult, inculpatul a modificat natura actului juridic încheiat cu SC Stop SRL, administrată de inculpatul Zelca Costică, din contract de vânzare-cumpărare în antecontract de vânzare-cumpărare, data la care Consiliul Județean Constanța urma să dobândească dreptul de folosință asupra a 25 de apartamente și a făcut plăți nelegale către societatea comercială amintită în cuantum de 5.187.156,29 de lei. Un alt beneficiu important de care s-a bucurat SC Stop SRL de pe urma activității ilicite a inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel a fost amânarea cu cinci ani a momentului la care ar fi trebuit să achite impozitul pe profit și taxa pe valoare adăugată, corespunzătoare valorii tuturor celor 25 de apartamente“, se mai arată în rechizitoriu.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii