Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nave ale Poliţiei de Frontieră, scoase din uz Primăria Eforie va primi fără plată două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă

ro

05 Apr, 2014 00:00 2801 Marime text
Trei nave ale Poliţiei de Frontieră, fabricate în anii ’80, au ajuns la terminarea resurselor funcţionale şi au fost scoase la licitaţie de către Garda de Coastă, conform procedurilor legale.

Acum câţiva ani, Primăria municipiului Constanţa a achiziţionat nave similare. Acestea au fost recondiţionate şi amplasate în municipiul Constanţa, în scop turistic. Conform procedurii legale, pentru navele disponibilizate şi scoase din funcţiune se organizează trei şedinţe de licitaţii. Dacă la licitaţiile organizate nu se prezintă nimeni, se trece la următoarea etapă, aceea a transferului fără plată. Acesta poate fi făcut către o instituţie publică, care are obligaţia de a o înregistra în contabilitate şi de a o păstra în forma în care a fost construită. Pentru cele trei nave, procedura de licitaţie a fost demarată din data de 21 ianuarie, iar toate procedurile legale au fost respectate. Etapa de transfer fără plată s-a încheiat la data de 26 martie. După acest termen, comisia de licitaţii a stabilit transferul a două nave către Primăria oraşului Eforie, iar pentru cea de-a treia, a început procedura de valorificare ca bun casat.

Cele trei nave inscripţionate MAI 2102, MAI 2104 şi MAI 2106 au fost fabricate în anii 1981, 1987 şi 1988. Propulsia navelor este asigurată de patru motoare, model M 400. Navele sunt construite din oţel, au o lungime de 38,78 metri, o lăţime de 5,30 metri, înălţime de 9 metri, pescajul de 1,43 metri şi deplasament de 116 tdw. Navele care au ieşit din dotarea Gărzii de Coastă au lăsat loc unor achiziţii noi, nave care sunt mai rapide, au mijloace de supraveghere şi comunicaţii de ultimă generaţie, au un consum de combustibil redus, iar condiţiile de muncă pentru echipaj sunt mai bune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii