Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:24 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, nemulțumit de pedeapsă. Tribunalul Constanța i-a dat 11 ani de închisoare

ro

29 Dec, 2015 00:00 2159 Marime text
Fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, nemulțumit de pedeapsa aplicată de judecătorul Leornard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanța.
 
Gabriel Bivolaru a atacat sentința la Curtea de Apel Constanța, unde dosarul va fi trimis iar judecata va fi reluată anul viitor.
 
Fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR a fost condamnat la 11 ani de închisoare, pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.
 
Judecătorul Leornard Iustin Bourceanu a mai dictat, tot în prezenta cauză, următoarele pedepse: Marin Chihaia a luat zece ani de închisoare, Gheorghe Mangalea a luat şapte ani, Adrian Arhire s-a ales cu trei ani, Marius Ciprian Poenaru a fost condamnat la patru ani de închisoare, Paul Boamfă s-a ales cu trei ani, iar Viorel Luca a luat doi ani de închisoare. Mai departe, Romeo Ovidiu Merdicos a fost condamnat la trei ani de închisoare, Petronel Dimofte s-a ales tot cu trei ani, Marius Ionuţ Matei a primit doi ani de detenţie. Ioan Ahălanei a fost condamnat la şapte ani de închisoare.
 
Cei în cauză au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, potrivit cărora inculpaţii ar fi sustras produs petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi îl transvazau în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii