Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:52 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa sesizează Curtea Constituţională în dosarul fostului deputat Gabriel Bivolaru

ro

01 Mar, 2017 00:00 2070 Marime text
Tribunalul Constanţa a dispus, ieri, sesizarea Curţii Constituţionale în dosarul privind rejudecarea fostului deputat de Ialomiţa din partea PDSR Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru. În primă instanţă, Gabriel Bivolaru a fost condamnat în la 11 ani de închisoare.
 
„Sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate invocată de inculpatul Bivolaru Gabriel (…) cu privire la neconstituţionalitatea dispoziţiilor art. 280, alin. 1, art. 281, alin. 1, şi art. 282, alin. 1 şi 2 din Codul de Procedură Penală“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia a fost luată de judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR a fost condamnat iniţial de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, la 11 ani de închisoare, în primă instanţă, pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare de bani, în formă continuată.
 
Tot judecătorul Leonard Iustin Bourceanu a mai dictat, în prezenta cauză, următoarele pedepse: Marin Chihaia a luat zece ani de închisoare, Gheorghe Mangalea a luat şapte ani, Adrian Arhire s-a ales cu trei ani, Marius Ciprian Poenaru a fost condamnat la patru ani de închisoare, Paul Boamfă s-a ales cu trei ani, iar Viorel Luca a luat doi ani de închisoare. Mai departe, Romeo Ovidiu Merdicos a fost condamnat la trei ani de închisoare, Petronel Dimofte s-a ales tot cu trei ani, Marius Ionuţ Matei a primit doi ani de detenţie, iar Ioan Ahălanei a fost condamnat la şapte ani de închisoare.
 
Cei în cauză au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit cărora inculpaţii ar fi sustras produs petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, ar fi încărcat şi transportat produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi l-ar fi transvazat în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras ar fi fost introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii