Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filaţi de SRI şi acuzaţi de un prejudiciu de un milion de euro Constănţenii cu „bube" financiare rămân în Arestul IPJ Craiova

ro

26 May, 2012 01:34 1845 Marime text
Reţinuţi de mai bine de două luni, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, şapte constănţeni înfundă şi la acest moment celulele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Craiova, fiind cercetaţi pentru un prejudiciu de circa un milion de euro.

Zilele trecute, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins recursurile celor şapte constănţeni şi au decis să le prelungească mandatele de arestare preventivă până la sfârşitul lunii viitoare. Decizia Curţii de Apel Craiova este definitivă. Mai exact, cazul îi priveşte pe afaceriştii constănţeni Adrian - Cristian Cârcea, Alina-Antoanela Căulea, Ion-Daniel Dima, Marian Ghena, Petre şi Viorel Sidău şi Marian Simuloiu. Aceştia sunt bănuiţi de procurorii din cadrul DIICOT Craiova că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat, „specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave". Oamenii legii spuneau la momentul destructurării reţelei că membrii grupării ar fi obţinut beneficii financiare în urma inducerii în eroare a reprezentanţilor unor societăţi comerciale cu ocazia efectuării unor transporturi de mărfuri. Procurorii DIICOT au stabilit că, în fapt, la momentul transportării mărfurilor, suspecţii şi-ar fi însuşit o parte din bunuri. „Cu titlu de exemplu, la un singur astfel de transport, învinuiţii şi-au însuşit şi valorificat un număr de 10.000 de anvelope marca Pirelli în valoare de 500.000 de euro cu ocazia transportării bunurilor", conform DIICOT. Prejudiciul a fost estimat la un milion de euro, iar autorităţile au precizat că ancheta a fost posibilă cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, care a asigurat suportul tehnic şi informativ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii