Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, confiscate în Mamaia

ro

29 Jun, 2013 00:00 1067 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, au verificat trei societăţi comerciale cu puncte de lucru în staţiunea Mamaia care comercializau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute.
În urma controlului, au fost descoperite 266 de articole ce purtau însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, pentru care administratorii societăţilor comerciale în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă şi nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulaţie a produselor respective.

Marfa, evaluată la aproximativ 28.920 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, patru cetăţeni români, cu domiciliul în judeţele Constanţa şi Ilfov, actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii