Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A dorit „să se răcorească“ traversând Dunărea înot Cetăţean ucrainean, reţinut de poliţiştii de frontieră

ro

30 Sep, 2015 00:00 1378 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean ucrainean care intenţiona să treacă ilegal frontiera de stat, din Ucraina în România, traversând fluviul Dunărea înot.
 
Astfel, luni, în jurul orei 16.50, un echipaj al Poliţiei de Frontieră din cadrul SPF Pardina a observat pe fluviul Dunărea o persoană care înota dinspre malul ucrainean spre cel românesc. Imediat, a fost declanşată o operaţiune de interceptare a persoanei, poliţiştii de frontieră acţionând cu o ambarcaţiune rapidă de intervenţie.
 
Persoana a fost preluată în ambarcaţiune şi ulterior condusă pentru verificări la sediul SPF Pardina, unde s-a stabilit faptul că este vorba de un cetăţean ucrainean în vârstă de 27 de ani.
 
Acesta a declarat că a dorit „să se răcorească“ în fluviul Dunărea, în zona plajei din oraşul Ismail, şi că, în timp ce înota, a dorit să încerce să traverseze fluviul până la malul românesc.
 
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat“, faptă prevăzută de art. 262, alin 1 C.P. Cetăţeanul a fost predat autorităţilor ucrainene pentru continuarea cercetărilor, conform protocolului încheiat între cele două state.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii