Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A avut loc, în Portul Constanța, deschiderea oficială a Exercițiului naval multinațional „Sea Shield 21”

ro

20 Mar, 2021 15:55 2365 Marime text
 
  • Astăzi a avut loc, în Dana Pasageri a Portului Constanța, deschiderea oficială a Exercițiului multinațional „Sea Shield 21”
 
Florin Goidea, directorul general al CN APM SA Constanța, a participat la acest eveniment apreciat ca fiind cel mai mare și complex exercițiu multinațional NATO organizat de Forțele Navale Române în anul 2021 în zona Mării Negre.

Activitățile de instrucție, care sunt planificate până pe 29 martie, sunt conduse de Comandamentul Flotei, iar forțele participante sunt din Bulgaria, Grecia, Olanda, Polonia, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Navele militare aliate au acostat deja în portul Constanța, în perioada 17-19 martie, pentru o escală de refacere a capacității de luptă și pentru pregătirea ultimelor detalii organizatorice.
 
Obiectivul principal al Exercițiului multinațional „Sea Shield 21” îl reprezintă verificarea și consolidarea nivelului de interoperabilitate și de cooperare dintre Forțele Navale Române și celelalte categorii de forțe din Armata României, diferite structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și alte forțe navale NATO.
 
Sursa foto: Facebook/Constantaport

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii