Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secvență de evacuare a populației din zona Deltei, executată de militarii Flotilei Fluviale, în cadrul exercițiului „Sea Shield 2023” (FOTO)

ro

31 Mar, 2023 11:47 1131 Marime text

Circa 500 de militari, zece nave militare fluviale din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, zece ambarcaţiuni rapide ale Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea” din Babadag, două ambarcaţiuni ale scafandrilor militari şi alte zece şalupe ale structurilor din Ministerul Afacerilor Interne au desfășurat luni, 27 martie, o secvenţă de evacuare a populaţiei din zona fluvială, în cadrul Exerciţiului multinaţional „Sea Shield 2023”, organizat și condus de Forțele Navale Române.

Scenariul fictiv al secvenței a prevăzut evacuarea locuitorilor unui sat de pe malul brațului Sfântu Gheorghe al Dunării, devenit zonă de conflict, în urma desantului unor forțe ostile. În paralel cu evacuarea în siguranță a civililor, rolul militarilor a fost de a respinge atacul inamic., transmit Forțele Navale Române. 

Ca urmare a schimbului de focuri desfășurat pe fluviu, scenariul a presupus simularea unui incendiu survenit la bordul unei nave militare, soldat cu un rănit.

Victima a fost preluată de la bordul navei avariate cu o șalupă a ISU „Delta” Tulcea și evacuată, în siguranță, pe uscat, de unde a fost preluată de ambulanță și transportată la spital., mai pucntează sursa citată. 


foto: Forțele Navale Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii