Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

ro

12 Apr, 2024 12:13 331 Marime text
  Nr. 96
  12 aprilie 2024
 
 
Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”
 
          Forțele Navale Române organizează marți, 16 aprilie, Ziua Presei la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”.
Astfel, jurnaliștii interesați să asiste la secvențele planificate la această dată în raioane maritime din Marea Neagră, sunt rugați să transmită solicitarea de acreditare și datele de identificare (nume, prenume, funcție, redacție, număr de înmatriculare auto, număr și serie C.I.) pe adresa de e-mail contact@navy.ro, până duminică, 14 aprilie, ora 16.00.
Reprezentanții mass-media vor fi ambarcați în intervalul orar 07.00-07.15, din portul militar Constanța, la bordul vânătorului de mine M-270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” și la bordul unui remorcher maritim, pentru transferul la fregata „Regele Ferdinand”, unde vor urca pentru a asista la executarea activităților .
În vederea repartizării jurnaliștilor pe cele două nave militare, aceștia sunt rugați să transmită în solicitare și nava pe care doresc să fie ambarcați.
           Persoane de contact: Turturică Alexandru, tel. 0724 820 002 și Stoenciu Daniel, tel. 0555 415 555.
                                                                        x x x
 
            Exercițiul multinațional „Sea Shield 24” are loc în perioada 8 - 21 aprilie, la care, alături de țara noastră, iau parte și alte 12 state aliate și partenere, precum și celelalte categorii de forțe din Armata României și structuri din Sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.
            În total, pe parcursul exercițiului, peste 2.200 de militari, dintre care aproape 400 de militari străini, cu 135 de mijloace tehnice se antrenează în cadru întrunit, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale.
Exercițiul multinațional „Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment organizat și condus de Forțele Navale Române, în anul de instrucție 2024, și contribuie la promovarea inițiativelor și intereselor României în plan regional și internațional, precum și la creșterea nivelului de interoperabilitate dintre forțele participante.
Scenariul exercițiului vizează atingerea obiectivelor de planificare și conducere a acțiunilor de luptă, de combatere a acțiunilor ilegale pe mare și fluviu, de control al traficului maritim și fluvial și de căutare și salvare pe mare, în conformitate cu standardele NATO și în contextul amenințărilor actuale de securitate din regiune.
 
 
                                                                                                                                          Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii