Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Spitalele - voință, dac-ar fi, s-ar face!

ro

19 Dec, 2022 00:00 1796 Marime text


Trăim în secolul vitezei, în care comunicarea se produce instantaneu, în care distanțele nu mai afectează relațiile, în care mâncarea este gata în câteva secunde, iar curățenia aproape și mai repede.
 
Realitatea de zi cu zi ne arată că această manie a vitezei s-a extins cu repeziciune (cum altfel?!) și în domeniul construcțiilor, în care ochiul liber vede cum se ridică aproape peste noapte mastodonți din beton armat, chair și în locuri în care, în acte, spațiul verde domnea.
 
Dincolo de aceste aspecte, viteza ce caracterizează societatea în care trăim, în care totul se poate întâmpla repede, aproape pe moment, ne face să ne dăm seama că rapiditatea ce își pune amprenta asupra unor construcții private ar putea influența decisiv și construcția unor noi spitale, de pildă – numai dacă s-ar vrea cu adevărat, însă!
 
La Constanța (dar sunt convins că și în alte zone din țară), auzim de ani întregi promisiuni legate de ridicarea unor noi unități spitalicești.
 
Trecuți prin diverse stadii de studii de fezabilitate ori de orice altă natură, trecuți prin diverse etape pur birocratice, ne dăm seama, comparând cu rapiditatea cu care se ridică, așa cum am afirmat mai sus, construcțiile private, că tocmai această voință de a se face efectiv lipsește cu desăvârșire.
 
Nu cred că se poate aștepta cineva să credem că orașul Constanța, sau chiar județul, sunt unele sărace, defavorizate, ce nu dispun de fonduri.
 
Știm că banii există după nivelul taxelor locale pe care le achităm.
 
Faptul că acești bani nu se mai întorc spre noi, cetățenii, sub forma unor investiții în instituții de care este mare, mare nevoie – asta este cu totul altceva.
 
Bani sunt, așadar, construcții rapide am văzut că se pot face – atunci, unde este problema?
 
Concluzia mea este una, legată de construcția unor noi spitale – voință, dacă ar exista, s-ar face!
 
Citește și

A fost depus la finanțare în PNRR proiectul pentru construirea noului Spital de Pediatrie "Sănătatea mamei și a copilului" din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii