Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost depus la finanțare în PNRR proiectul pentru construirea noului Spital de Pediatrie "Sănătatea mamei și a copilului" din Constanța

ro

08 Dec, 2022 14:20 1120 Marime text


A fost depus la finanțare în Programul Național de Redresare și Reziliență proiectul pentru construirea noului Spital de Pediatrie "Sănătatea mamei și a copilului" de care se va bucura Județul Constanța, după mai bine de jumătate de veac de când investițiile în infrastructura publică de sănătate au lipsit.
 
„Investiția este și una record, ridicându-se la 150 de milione de euro, iar ambiția noastră este să atragem bani din PNRR pentru a o finanța, cu termen strict de finalizare, și anume, sfârșitul anului 2026.
 
Ne confruntăm cu o nevoie acută de spații noi, construite la standardele actuale, în care să se desfășoare actul medical în județul nostru și în România în general. Acest lucru a fost cerut de către publicul din România în ultimele decenii la modul obsesiv, iar statul trebuie să se mobilizeze fără întârziere pentru a aloca fonduri și a prioritiza astfel de investiții.
 
Studiul de fezabilitate a fost realizat de buni profesioniști în domeniul proiectării spitalelor, și sunt sigur că vom obține un punctaj excelent pentru concurența ce se va derula la nivel național pentru cei peste 1.7 miliarde euro puși la bătaie prin programul de finanțare", a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii