Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:14 27 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Doamna Dana repetă rolul „procesomanei“ la Teatrul de Stat Constanţa

ro

03 Aug, 2019 00:00 1735 Marime text
Doamna Dana (Daniela Elena Dumitrescu), fostul director al Teatrului de Stat Constanţa, notată pentru întreaga activitate managerială cu 5,87, se află într-un moment de cotitură al carierei. Sfătuită, cel mai probabil de echipa de avocaţi şi de câţiva apropiaţi, directorul artistic al dramei constănţene, post obţinut printr-un artificiu, demn de studiat, a lăsat în plan secund rolurile care au consacrat-o şi continuă repetiţiile pentru noul personaj pe care îl întruchipează de ceva timp, „o doamnă între două vârste de profesie procesomană“.
 
Dumitrescu vrea să fie repusă pe funcţia de director şi contestă pentru a doua oară dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, prin care Erwin Şimsensohn a fost numit manager interimar până la organizarea concursului.

În luna aprilie, Tribunalul Constanţa s-a pronunţat în dosarul în care Dumitrescu solicita magistraţilor să constate nulitatea actului prin care îi încetaseră raporturile de muncă cu ordonatorul de credite, Consiliul Judeţean Constanţa. Astfel, ca urmare a deciziei instanţei, aceasta a redevenit pentru câteva zile director al teatrului, în condiţiile în care mandatul de manager îi expira oricum în luna mai. Acest lucru s-a întâmplat pe fondul unei neglijenţe de ordin administrativ a Consiliului Judeţean, magistraţii nefăcând altceva decât să o constate. Mai exact, directorul interimar trebuia numit prin dispoziţia preşedintelui CJC, şi nu prin hotărâre de CJC aprobată de aleşii judeţeni.
 
Ţuţuianu nu a mai repetat greşeala când a semnat dispoziţia prin care l-a repus pe funcţie pe regizorul Şimsensohn. Chiar dacă echipa teatrului s-a obişnuit deja cu hachiţele junei prime în materie de contencios-administrativ, nu trebuie pierdut din vedere faptul că ambiţiile fostei doamne Zgabercea pot perturba, chiar şi temporar, „sănătatea“ teatrului constănţean. Probabil că asta este şi scopul. La TSC urmează concursul pentru postul de manager, unde se poate înscrie oricine doreşte, dacă întruneşte criteriile cumulative pentru depunerea dosarului de management.
 
Pe cale de consecinţă, Dana, fii bărbată, mergi la concurs şi lasă luptele provinciale!
 

Citeşte şi:

S-a luptat în justiţie pentru funcţie Este oficial. Dana Dumitrescu, managerul TSC, umilită la evaluarea anuală. Nota obţinută a fost 5,87 (documente)

Managerul Teatrului Naţional de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu, nu a trecut evaluarea activităţii pe 2018. A obţinut doar nota 5,87

Erwin Şimşensohn, numit din nou manager al Teatrului de Stat din Constanţa

Motivaţia magistraţilor. De ce a pierdut procesul cu şeful CJC managerul demis al Teatrului de Stat Constanța, Dana Dumitrescu

Scaun, dulce scaun! Actriţa Daniela Dumitrescu, din nou în instanţă cu preşedintele CJC

Managerul TSC, Dana Dumitrescu, a pierdut procesul cu preşedintele CJC. Poate face recurs!
 
Dana Dumitrescu a atacat în instanţă raportul de control. Pe ultima sută de metri, managerul a emis o notă internă care confirmă „haosul“ din instituţia de cultură! (document)
 
Cine va realiza evaluarea anuală a managerului demis al TSC, Dana Dumitrescu? (document)

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii şi sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparenţă şi implicare, iar de la autorităţi, un templu de cultură pentru Constanţa! (video)

Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş Regizorul Erwin Şimşensohn, în cărţi pentru preluarea Teatrului de Stat Constanţa (documente)

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii