Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

ro

21 Jan, 2019 12:10 2610 Marime text
Luni, 21 ianuarie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, prezintă rezultatele auditului efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Acest control a avut ca obiect activitatea managerială a Danei Dumitrescu, după cum a menţionat liderul CJC.
"Nu vorbim de actul artistic. S-au identificat mai multe nereguli majore din punctul meu de vedere", a spus Horia Ţuţuianu.
Din punct de vedere a contractelor de prestări servicii, au fost mai multe plăţi către diferiţi prestatori fără ca premiera să aibă loc, la mai multe spectacole. "Mai erau situaţiile când existau sume alocate suplimentar peste cele declarate iniţial. Sunt semne de întrebare asupra autenticităţii înscrisurilor oficiale. Pentru alt spectacol, decorurile au fost decontate greşit. În ceea ce priveşte actul administrativ, nu există regulament de organizare şi funcţionare adoptat de CJC. După ce au fost emise decizii de sancţionare cu reducerea salariilor, sancţiunea a fost înlocuită cu avertisment, la cererea actorului. Unele contracte cu actori şi personal aflat la pensie nu se justifică. Reînnoirea lor se făcea anual. Este haos în registre, numere anulate sau nealocate. Comisia de disciplină nu îşi respectă prerogativele", a spus Ţuţuianu.

El este dezamăgit de harababura din documente. S-a luat hotărârea să se activeze articolul 27 din contractul de management, ceea ce înseamnă că va avea 60 de zile de preaviz să remedieze cele constatate în timpul controlului, iar după acele 60 de zile îşi va înceta activitatea. "Contest total calităţile ei ca manager", a mai spus preşedintele CJC.
Articolul 27 înseamnă încetarea contractului de management, iar Dana Dumitrescu are dreptul să conteste decizia. "Decizia mea de a activa articolul 27 nu este rezultatul a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu o lună şi jumătate", a explicat Ţuţuianu, aici făcând referire la scrisoarea actorilor şi protestul lor. "Ceea ce au susţinut dânşii nu se certifică în totalitate", a mai spus liderul CJC.

După cele 60 de zile de preaviz, Horia Ţuţuianu va numi un manager interimar, care nu va fi din teatru, apoi urmând să se organizeze concurs.
O parte din actorii de la Teatrul de Stat Constanţa sunt în sala Remus Opreanu, printre care Marian Adochiţei sau Liviu Manolache. Ei nu sunt de acord cu decizia luată de CJ Constanţa.

Dana Dumitrescu a spus că nu va oferi declaraţii, ci că va evalua ce i se impută şi apoi va vorbi.

UPDATE
Un raport făcut pe genunchi de comisia CJC

Potrivit recomandărilor din raportul de control, actorii Cristina Oprean, Maria Lupu, Liviu Manolache, Mihai Sorin Vasilescu, Nina Udrescu şi regizorul Gelu Ciobanu şi Nina Udrescu ar fi trebuit să părăsească chiar astăzi teatrul. Aberant, noroc că Ţuţuianu a fost sesizat de presă, că cei cinci au roluri principale în toate spectacolele, iar stagiunea este pusă în pericol. Horia Ţuţuianu a admis într-un final că nu va pleca nimeni din TSC, contractele vor fi refăcute, pentru că nu sunt bine înregistrate. "Se poate remedia. Promit că nu vor fi afectate spectacolele", a declarat preşedintele CJC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Petre 22 Jan, 2019 10:27 Ca bine s-a mai folosit de aia 7 actori, i-a invartit ca pe niste marionete ca sa aiba motiv sa isi aduca el vreun prieten la conducerea teatrului...si interesant cum situatia se intoarce si impotriva lor..... poate acum s-au linistit! ma bufneste rasu zău...
  • Ivan mihai 21 Jan, 2019 14:50 Doamna aceasta este un om deosebit,un actor extraordinar,dar se pare ca încurcă niscaiva treburi acolo și conducătorii acestei obstii o vor mazilita. Rusine sa va fie!
  • Observator 21 Jan, 2019 14:08 Ati primit cumva si d-voastra din banii deturnati de acesta doamna manager?
  • Ioana 21 Jan, 2019 12:27 Se face o mare greșeală! Am văzut cum de-a lungul mandatului doamnei Dana Dumitrescu, teatrul a crescut, ca trupă, ca activitate, ca promovare. Este un director bun! Se vede implicarea sa pentru teatru si pentru trupa. Pare o decizie doar asa, ca sa le închidă gura semnatarilor.....sa se vada ca s-a luat atitudine! Sa le fie rusine celor care au pornit acest scandal! Rusine!