Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi ar fi fost ziua Zinei Dumitrescu. Câți ani ar fi împlinit „mama modei din România”? (video)

ro

16 Jun, 2020 09:56 3826 Marime text
  • Zina Dumitrescu a fost o creatoare de modă din România, numită de manechinele și colegii din show-biz „mama modei din România” și astăzi ar fi împlinit 84 de ani.
  • A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Crinuța Popescu, Daniela Androne, Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet.
Zina Dumitrescu s-a născut la Zenobia Bogoș, la data de 16 iunie 1936, Ismail, Regatul României și a decedat la data de 28 martie 2019, la Ghermănești, Snagov, Ilfov.

A fost o creatoare de modă din România, numită de manechinele și colegii din show-biz „mama modei din România”, scrie wikipedia.org.

După război familia s-a mutat la Pitești. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La vârsta de 30 de ani a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Crinuța Popescu, Daniela Androne, Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.

A fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009.

Ultimii ani din viață i-a trăit într-un azil de bătrâni din apropierea Bucureștiului. A decedat pe 28 martie 2019 singură în camera sa.







Sursa foto-video: Youtube/ arhiva TVR

Citește și: Creatoarea de modă Zina Dumitrescu s-a stins din viață!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii