Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actrița Dana Dumitrescu a pierdut apelul în dosarul în care fusese reîncadrată director artistic la Teatrul de Stat Constanța

ro

02 Jun, 2021 00:00 2524 Marime text
  • La sfârșitul anului 2020, magistrații de la Tribunalul Constanța au emis o decizie executorie prin care Teatrul de Stat Constanța era obligat să o repună în funcția de director artistic pe actrița Dana Dumitrescu
  • Postul a fost reînființat în cadrul organigramei aprobate de consilierii județeni constănțeni în 20 ianuarie 2021
  • Deși s-a conformat deciziei Tribunalului, managementul Teatrului de Stat a declarat recurs în dosarul 7562/118.2019
  • La recurs, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dat dreptate TSC, astfel că Dana Dumitrescu va trebui să părăsească postul de director artistic
  • Dumitrescu a fost demisă din funcția de manager al TSC în ianuarie 2019, în urma unui control
  • Într-un alt dosar, judecătorii de la Curte obligă Consiliul Județean Constanța să reia procedura de evaluare a managementului său, în calitate de director general în anul 2018

La sfârșitul anului 2020, magistrații de la Tribunalul Constanța au emis o decizie executorie prin care Teatrul de Stat Constanța era obligat să o repună în funcția de director artistic pe actrița Dana Dumitrescu, fost manager al instituției.
 
Postul a fost reînființat în cadrul organigramei aprobate de consilierii județeni constănțeni în 20 ianuarie 2021 prin transformarea postului vacant de secretar de marketing și comunicare.
 
Deși s-a conformat deciziei Tribunalului, managementul Teatrului de Stat a declarat recurs
în dosarul 7562/118.2019 care obligă teatrul să o repună pe Dumitrescu în postul de anterior concedierii, până la finalizarea cauzei.
 
La recurs, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dat dreptate TSC, astfel că Dana Dumitrescu va trebui să părăsească postul de director artistic.
 
Prin hotărârea 157/2021, magistrații au decis să respingă recursul formulat de Dumitrescu și să admită apelul TSC. “Respinge apelul formulat de reclamantă. Admite apelul formulat de pârâtă. Schimbă în parte sentinţa în sensul că: Respinge ca nefondată contestaţia. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Definitivă”.
 
În dosar, magistrații au mai decis și plata unor drepturi salariale cuvenite în baza contractului.
 
Vă reamintim, Dumitrescu a fost demisă din funcția de manager în ianuarie 2019, în urma unui control la finalul căruia, s-a dispus activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al acesteia.

Ulterior aceasta a deschis mai multe procese.
 
Într-un alt dosar, în care judecătorii de la Curte s-au pronunțat în luna mai a.c., aceștia obligă Consiliul Județean Constanța să reia procedura de evaluare a managementului său, în calitate de director general în anul 2018. Până în acest moment, CJC nu a pus în aplicare decizia instanței.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Consiliul Județean Constanța obligat de Curtea de Apel să reia procedura de evaluare a Danei Dumitrescu. Pentru activitatea din 2018 a fost notată cu 5.87

Tribunalul Constanța, decizie executorie Teatrul de Stat Constanța, obligat să o repună în funcția de director artistic pe actrița Dana Dumitrescu

Horia Țuțuianu pierde procesul cu fostul manager de la Teatrul de Stat Constanța. Cheltuieli de judecată și drepturi salariale plătite din banii noștri!

“Spectacolul” continuă! Dublu recurs în dosarul actriței Dana Dumitrescu vs. Teatrul de Stat Constanța

S-a luptat în justiţie pentru funcţie Este oficial. Dana Dumitrescu, managerul TSC, umilită la evaluarea anuală. Nota obţinută a fost 5,87 (documente)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii