Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru judecători noi pentru premierul Ciucă! Amendat cu 20% din salariu, pe când era ministrul Apărării!

ro

06 Apr, 2022 00:00 3414 Marime text

 
  • Noul complet este format din magistrații: Alina Dumitrescu, Dana Veronica Erdei, Beatrice Lenuţa Ramaşcanu și Raluca Ecaterina Toma, de la Curtea de Apel București.
 
 
Curtea de Apel București a stabilit un nou termen și un nou complet de judecată în recursul dosarului în care prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a fost sancționat în primă instanță cu 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere!
 
Decizia de sancționare a fost luată de judecătorii de la Tribunalul București și contestată la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel București, atât de Asociaţia Civică Stop Discriminării Cetăţenilor, cât și de Ministerul Apărării Naţionale prin Direcţia Generală Juridică și Ministrul Apărării Naţionale - Ciucă Ionel Nicolae.
 
Amintim că luna trecută magistrații completului investit inițial cu soluționarea cauzei (Cristina Ardeleanu, Silvia Pavelescu și Mihnea Adrian Tănase), a formulat cereri de abținere, solicitările fiind admise - dosar 586/3/2021/a2 - reexaminare taxe de timbru. 
 
Pe cale de consecință, s-a dispus înaintarea dosarului către Registratura Curții de Apel București în vederea repartizării cererii de reexaminare taxă judiciară de timbru altui complet de judecată.
 
Noul complet este format din magistrații: Alina Dumitrescu, Dana Veronica Erdei, Beatrice Lenuţa Ramaşcanu și Raluca Ecaterina Toma, de la Curtea de Apel București.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 08 aprilie 2022.
 
Reamintim că potrivit portalului instantelor de judecată, prin Hotarârea nr. 4439/2021, din 29 iunie 2021, Tribunalul București a admis în parte cererea formulată în cauză și a respins excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Ministrului Apărării Naţionale – Ciucă Nicolae Ionel, ca neîntemeiată, precum și exceptia prematurității, ca neîntemeiată.
 
În continuare, Tribunalul a admis în parte cererea și a decis „obligarea pârâtului Ministerul Apărării Naționale să execute Sentința civilă nr. 5282/14.08.2019 a Tribunalului București, astfel cum a fost modificată prin Decizia civilă nr. 1927/22.10.2020 a Curtii de Apel Bucuresti, sub sancțiunea unei penalități în suma de 200 lei/zi de întârziere, cu începere de la data de 24.11.2020 și până la executarea obligațiilor prevăzute în titlul executoriu“.
 
„Aplică intervenientului Ministrul Apărării Naţionale – Ciucă Ionel Nicolae o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, până la data executării integrale a obligațiilor stabilite prin Sentința civila nr. 5282/14.08.2019 a Tribunalului Bucuresti, astfel cum a fost modificată prin Decizia civila nr. 1927/22.10.2020 a Curtii de Apel București, pronunțate în dosar nr. 13883/3/2019. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de intervenţie accesorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul București – Secția a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal“, se mai arată în decizia Tribunalului București.
 
Sursa foto - Arhivă ZIUA de Constanta.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Fostul ministru al Apărării Naționale, amendat cu 20% din salariu
Premierul Nicolae Ciucă, așteptat la Curtea de Apel București! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii