Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. HC Dobrogea Sud Constanța stă acasă „Aprilie, îți dorim să fii ultima lună de carantină!“

ro

03 Apr, 2020 00:00 1960 Marime text

Aflați acasă, după ce criza coronavirusului a paralizat și sportul, handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța așteaptă cu nerăbdare să revină la antrenamente, la sală, și la meciurile oficiale. Nu se știe când se va produce aceasta, dar cei de la HCDS speră să fie cât mai repede.
 
„Bine ai venit, aprilie! Îți dorim să fii ultima lună de carantină. Și nu, nu-i o păcăleală, chiar credem asta și așa o să se-ntâmple!“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a clubului constănțean, în prima zi a acestei luni.   
Criza coronavirusului, care a dus și la oprirea pe termen nelimitat a competițiilor de handbal din România, a amânat și disputarea turneului Final Four al Cupei României, la masculin, care ar fi trebuit să se desfășoare la Constanța, pe 4 și 5 aprilie a.c.
Noua dată nu se cunoaște deocamdată, dar, după cum a precizat Ionuț Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud Constanța, turneul va fi găzduit tot de orașul de la malul mării. „Avem confirmarea federației că turneul se va juca la o dată ulterioară, tot la Constanța. Deocamdată, băieții se pregătesc individual, fiecare acasă, până la reluarea campionatului“, a declarat Ionuț Stănescu, potrivit site-ului oficial al clubului.
Turneul Final Four s-a ținut la Constanța și în 2018, trofeul fiind cucerit atunci de HC Dobrogea Sud, care se află şi acum printre cele patru formaţii din careul de aşi. În ediția actuală, în semifinale se vor juca meciurile HC Dobrogea Sud - Poli Timişoara şi Dinamo - CSM Bacău, câştigătoarele urmând să se întâlnească apoi în finală. Deţinătoarea trofeului este Poli Timişoara, echipa pe care HCDS a învins-o în ultimul act din 2018, cucerind astfel în premieră Cupa României.   
Liga Națională a fost întreruptă după etapa a 23-a. Aflată pe locul patru în clasament, cu 42 de puncte, echipa de pe litoral mai are de disputat trei meciuri din sezonul regulat, cu CSM Reșița (locul 14, ultimul, cu 10 puncte) - în deplasare, cu CSM Bacău (locul 10, cu 25 de puncte) - acasă și cu Steaua (locul 6, cu41 de puncte) - în deplasare.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Citește și:

Duelul provocărilor la HC Dobrogea Sud Constanța „Câte flotări credeți că o să facem până la primul meci oficial?“

„Mulțumim și la mai mare!“ A antrenat pe trei continente. Marko Isakovic, secund la HC Dobrogea Sud Constanța, la 57 de ani

Criza de coronavirus. HC Dobrogea Sud Constanța stă acasă Marius Mocanu - „Îmi este dor de lucrurile normale“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii