Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALDE Constanţa şi-a propus să obţină 15% dintre voturile electoratului din judeţ la alegerile europarlamentare (galerie foto)

ro

14 May, 2019 00:00 3706 Marime text
Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, candidat la alegerile europarlamentare, împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, respectiv municipale de pe litoral, senatorul Ion Popa şi Gabriel Daraban au inaugurat ieri cel mai nou sediu al partidului din Dobrogea. Sediul organizaţiei municipale conduse de Daraban este pregătit să-şi primească noii membri.
 
Aflaţi în campanie electorală, reprezentanţii ALDE au vizitat mai multe obiective strategice din judeţ şi s-au întâlnit cu conducerile Centralei de la Cernavodă şi ale societăţilor Conpet şi Oil Terminal. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE, senatorul Ion Popa, a lansat un apel către primarii din judeţ şi le-a cerut acestora să le permită tuturor candidaţilor şi formaţiunilor politice să îşi poată desfăşura cu decenţă întrunirile electorale. Senatorul a explicat că nu este normal să se ajungă la injurii şi ameninţări din partea unor edili şi a dat exemplul primarilor de la Mangalia sau Mereni, care îi obstrucţionează pe reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice, altele decât cele pe care aceştia le reprezintă. Popa a mai anunţat că ţinta ALDE Constanţa la europarlamentare este să obţină 15% dinrew voturile alegătorilor din judeţ.
 

Andrei Gerea: „UE trebuie să renunţe la dubla măsură“

 
Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, a criticat la rândul său modul în care partidele politice din opoziţie atacă orice manifestaţie organizată de ALDE, aşa cum s-a întâmplat recent şi la mitingul care a avut loc la Braşov. Gerea consideră, totodată, că Summit-ul de la Sibiu s-a încheiat fără nicio decizie majoră şi a criticat declaraţiile premierului Olandei, Mark Rutte, care „după ce s-a plimbat la Sibiu, oraş dintr-o ţară pe care o consideră coruptă şi înapoiată, a sfidat românii, cărora le-a transmis că nu vor fi niciodată admişi în Schengen”.
 
Cât priveşte candidatura sa pentru Parlamentul European, Gerea a spus că va milita pentru eliminarea dublei măsuri la nivelul Uniunii Europene, a dublului standard şi pentru subvenţii mai mari pentru agricultorii din România, precum şi pentru respectarea drepturilor cetăţenilor români, indiferent de ţara în care au ales să trăiască sau să muncească. Sănătatea este un alt domeniu care îi preocupă pe cei de la ALDE şi în această direcţie vor face eforturi şi pe viitor pentru alocarea de fonduri pentru dotarea spitalelor din ţară sau construirea de noi unităţi sanitare.
 

Gabriel Daraban consideră că România trebuie să atragă cât mai multe fonduri europene

 
Preşedintele organizaţiei municipale a ALDE Constanţa, Gabriel Daraban, la rândul său candidat la alegerile europarlamentare, este de părere că, după 26 mai, lucrurile trebuie să arate altfel pentru România. Daraban a făcut referire la bugetul Uniunii Europene şi a punctat că ţara noastră este obligată să atragă fonduri suplimentare în afara sumei de 31 de miliarde de euro alocate. Diferenţa ar putea să vină din fondul de coeziune, iar aceste fonduri ar trebui să se îndrepte către dezvoltare, este de părere reprezentantul ALDE. Candidaţii ALDE se află la poziţia nr. 6 pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare.
 
Material realizat la comanda ALDE. Cod unic de identificare al mandatarului financiar ALDE - 41190002
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii