Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:04 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul independent George Simion - „Îmi voi dona 90% din salariul de europarlamentar pentru o cauză civică“

ro

24 May, 2019 00:00 2295 Marime text
George Simion candidează ca independent la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai. În cadrul acestui interviu, a răspuns la întrebările prin care românii îl pot cunoaşte şi prin intermediul cărora îi pot afla planurile pentru momentul în care va ajunge în Parlamentul European. George Simion, locul 15 pe buletinul de vot, promite că va acţiona în continuare în direcţia propriilor convingeri şi că activitatea sa din Parlament se va regăsi transparent pe platformele de comunicare.
 
Care este programul politic cu care vei merge în Parlamentul European?
 
Sunt un candidat independent, sunt un om din afara sistemului. Îmi doresc să fiu vocea românilor, şi nu a partidelor politice la nivelul Parlamentului European. De asta avem în program anumite categorii defavorizate din rândul românilor. Bine, cred că 70% dintre românii care nu votează sunt defavorizaţi şi nu sunt reprezentanţi politic. Pentru ei lupt, pentru un proiect naţional, pentru cauza reîntregirii! Pentru comunităţile de români - avem 5 milioane de români în jurul României şi în Peninsula Balcanică - Cernăuţi, Timoc, Voievodina, Bugeac, Transcarpatia. Pentru cele cinci milioane de români voi fi europarlamentarul diasporei, cel care îi reprezintă pe românii alungaţi de către actuala clasă politică.
 
Vreau să fac un birou de europarlamentar la Constanţa. Să ajut constănţenii să acceseze fonduri europene pentru investiţii, turism, pentru agricultură. Foarte mulţi competitori electorali se bat cu pumnul în piept pe subvenţia la hectar, căci aceea e forma prin care fermierii iau bani direct şi fără vreo hârtie. 500.000 de ţărani încă îşi cultivă pământurile cu sapa, fără nicio urmă de mecanizare. Pot fi luaţi bani foarte uşor pentru mecanizare, infrastructură, irigaţii. Este nevoie, aici în Dobrogea, de irigaţii în agricultură.
 
Voi aduce copii din toate localităţile României să viziteze instituţiile europene. Până acum eurparlamentarii şi-au adus membri de partid, cunoştinţe, relaţii. Îmi voi dona 90% din salariul de europarlamentar în fiecare lună din cei 5 ani de mandat, pentru a sprijini cauze civice. De acolo vin şi eu, din rândul mişcărilor care fac bine la firul ierbii pentru comunităţile pentru care militează. Voi sprijini transparent pe site-ul meu, în fiecare lună, o iniţiativă civică, nu neapărat sub forma unui ONG, poate să fie şi sub forma unui grup local de iniţiativă, de exemplu.
 
Care sunt motivele pentru care ai decis să urmezi o carieră politică, prin candidatura la Parlamentul European?
 
Complicitatea clasei politice de la Bucureşti, pe care am resimţit-o din plin când am fost interzis pentru o perioadă de cinci ani în Republica Moldova, şi cu ştirea Ministerului de Externe de la Bucureşti, pe 1 octombrie, în anul Centenarului, când am făcut marşul pe jos până la Chişinău. Gândul că eu şi mulţi alţii ca mine că nu sunt reprezentanţi politic şi că nu au pe cine pune ştampila. Lipsa unei perspective din partea clasei politice de a continua mai departe proiectul unionist de pe baricade civice. Niciunul nu a pus această luptă mai presus de interesele personale. Le-au pus în program doar electoral. Faptul că împlinesc 33 de ani şi nu vreau ca peste 20-30 de ani România să arate ca acum sau mai rău.
 
Toate aceste lucruri m-au determinat! Nu o fac pentru o funcţie, pentru că dacă voiam să fiu pentru o funcţie, în 2016 am primit oferte de la mai multe partide parlamentare să fiu pe lista lor, dar asta ar fi însemnat că trădez cauza pe care o reprezint şi asta ar fi însemnat să mă duc undeva unde nu am putere reală, fiind condiţionat de către conducerea partidului. Sunt un om liber, ce am făcut până acum, bune sau rele, am făcut pentru că am simţit şi vreau mai departe să mă lupt liber pentru ideile în care cred.
 

Cine este George Simion?
 
George Simion este un tânăr care face anul acesta 33 de ani, care este născut în Focşani, Vrancea, în 1986. A terminat unul dintre cele mai bune licee din Bucureşti - Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”. A urmat Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Administraţie şi Afaceri, cu o licenţă în istorie şi o lucrare de disertaţie făcută la Iaşi, la „Alexandru Ioan Cuza“, pe istoria comunismului în România. La terminarea facultăţii putea să aleagă să facă orice voia mai departe.
 
Am cunoscut şi o altă Românie - pe românii din Basarabia, am cunoscut de aproape cauze civice - Roşia Montană, unde am fost pentru prima oară în 2004. Lucrurile astea m-au marcat. Am înţeles că trebuie să las altceva în urma mea în afară de propria condiţie şi m-am luptat cum am putut cu ce am avut la îndemână pentru cauzele româneşti. Acum, în faţa unei borne, pot face mai multe cu resursele pe care le pot avea. Continui această luptă, care nu e pentru mine, este pentru naţiunea noastră ce trebuie să se trezească din dezastrul pe care l-a adus clasa politică în ultimii 30 de ani.
 
De ani de zile, ai luptat pentru cauza unionistă. Ai purtat şi discuţii cu politicieni de-a lungul anilor, pentru a susţine cauza. Ce părere ai despre felul în care au răspuns politicienii la demersurile acţiunilor?
 
Şi prin scrierea acestor cuvinte - Basarabia e România, pe toate drumurile ţării, am determinat clasa politică să abordeze acest subiect, dar, din păcate, nu îl abordează sincer şi fără o strategie în spate. O face strict pe criterii electorale. Mă bucură lucrul acesta, faptul că abordează tema, dar este nevoie de o strategie şi de cineva care să se ocupe de subiect. Dar unirea o vom face cu alţi politicieni, cu ăştia actuali m-am convins că nu se poate. Am stat şi în corturi, ne-am dat şi peste cap ca să îi convingem de necesitatea unui proiect de ţară. Ei au propriile interese, trebuie înlocuiţi şi reformat sistemul nostru politic din rădăcini.
 
De ce să voteze românii cu George Simion?
 
Pentru a da o palmă partidelor politice şi pentru că sunt tânăr, dar nu doar că sunt tânăr, căci am expertiză pe zone. Pe zonele unde nu am expertiză, voi asculta şi voi apela la experţii din domeniu, pentru că este foarte mult habarnism, este foarte multă demagogie în spaţiul public şi prea puţin ne întoarcem la cei care cunosc cu adevărat situaţia. Dacă vor să dea o palmă partidelor politice şi dacă nu sunt mulţumiţi că suntem obligaţi să votăm liste de partid, pot pune ştampila pe cineva care din primul an de facultate luptă pentru un crez. Crezul ăsta nu este la nivel de individ, ci la nivel de naţiune, dacă se simt parte a naţiunii române, pot avea încredere că îi voi reprezenta şi voi face mult mai mult decât este omeneşte posibil. Ca să dau un exemplu prin această candidatură. Un George Simion independent, care are un rezultat bun la aceste alegeri, înseamnă mulţi alţi George Simion independenţi în consiliile locale, în primării, în Parlament. Putem da tonul pentru o schimbare a celor care ne conduc.
 
Material la comanda lui George Simion. Cod unic de identificare: 44190001
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii