Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:51 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de buget pe 2017. Judeţul nostru primeşte bani pentru plaje şi pentru autostrada Constanţa - Nădlac

ro

26 Jan, 2017 00:00 2306 Marime text
Proiectul de buget pe anul 2017, configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 mld. de lei şi pe o creştere economică de 5,2%. Banii vor fi direcţionaţi şi către judeţul Constanţa, pentru activităţile desfăşurate pe plaje, dar şi pentru lucrările la autostrada Constanţa - Nădlac.
 
În proiectul de buget menţionat, „suma de 4,5 milioane de lei se alocă judeţului Constanţa, potrivit prevederilor art. 4, alin. (21) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 274/2006, cu modificările şi completările ulterioare, pentru finanţarea cheltuielilor aferente funcţionării serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar şi a posturilor de prim ajutor pe plajele cu destinaţie turistică prevăzute în anexă“.
 
Alţi bani care vizează judeţul Constanţa au fost cuprinşi în bugetul Ministerului Transporturilor pentru o nouă autostradă care va ajunge până la mare.
 
Ministerul Transporturilor are prevăzut pentru anul 2017 un buget de 13,761 de miliarde de lei, în creştere cu 60,33% raportat la execuţia preliminată pe 2016, care a fost de 8,583 de miliarde de lei. Unul dintre proiectele prioritare ale MT pentru anul 2017 şi perspectiva 2018-2020 pentru infrastructura rutieră este reprezentat de continuarea lucrărilor la autostrada Constanţa - Nădlac. Noua autostradă este o cerinţă a Uniunii Europene, face parte din Coridorul IV Paneuropean şi va avea următorul traseu: Nădlac - Arad - Timişoara - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa. Când va fi realizată în întregime, autostrada va avea o lungime de circa 900 de kilometri.
 
Guvernul va adopta vineri proiectul de buget pe anul 2017 şi în aceeaşi zi acesta va putea fi depus la Parlament, conform realitatea.net. „Vineri facem şedinţa, domnule ministru“, i s-a adresat premierul Grindeanu ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan, la începutul şedinţei Executivului de miercuri.
 
La rândul său, ministrul Viorel Ştefan a precizat că vineri seara proiectul de buget poate fi depus la Parlament. „Domnule prim-ministru, v-aş ruga să fiţi de acord să facem vineri, pentru a avea timpul necesar ca toţi colegii noştri să reîncarce sistemul, urmare a modificărilor care se impun a fi operate în structură. Sigur, aşteptăm să vedem poziţia Parlamentului. În opinia mea, vineri seară, proiectul poate fi depus la Parlament, deci calendarul, pe cel mai pesimist scenariu, ar putea fi decalat cu o zi faţă de calendarul iniţial, care presupunea să fim joi seară în Parlament“, a afirmat ministrul Finanţelor Publice.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii