Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarațiile lui Liviu Dragnea după discursul președintelui - ”Mi se pare grav că președintele transmite informații neadevărate pentru a induce o stare de teamă”

ro

07 May, 2018 22:58 1618 Marime text
Liviu Dragnea afirmă că președintele Klaus Iohannis va suporta consecințele atacurilor sale la adresa PSD și a Guvernului! ”Am luat decizia să reacționăm!”, a spus Liviu Dragnea la România TV anunțând că PSD și Guvernul vor răspunde de fiecare dată de câte ori Iohannis va spune lucruri neadevărate.

Liviu Dragnea a susţinut, astfel, că au crescut faţă de 2017 încasările la buget, producţia industrială, exporturile, în timp ce datoria guvernamentală este în scădere, iar România are cel mai mic şomaj înregistrat vreodată. "Indicele Robor- sigur că afectează pe toata lumea, dar, dacă ne uitam pe un grafic, din 2007 şi până în prezent suntem la un nivel foarte scăzut", a susţinut Dragnea.

Liviu Dragnea a respins din nou solicitarea făcută "impetuos" de către președintele Iohannis privind o demisie a premierului Viorica Dăncilă.

"Cred că a avut mai multe obiective (preşedintele, prin declaraţia de azi - n.r.). Primul a fost să încerce să justifice cererea de demisie a doamnei Dăncilă de săptămâna trecută, legând-o de o serie de date, pentru a nu se mai spune că i-a cerut-o pentru vizita in Israel. Au selectat câteva date cum le-a convenit, le-au îmbrăcat într-o formă incorectă ca să ceară din nou demisia dnei Dăncilă. Mie mi se pare grav, dincolo de glumă, faptul că președintele și-a făcut un obicei să transmită informații neadevărate pentru a induce o stare de teamă în economie, populație, dar și o stare de neîncredere în exteriorul țării, ori așa ceva nu se face, e un atac la siguranța națională.

Este foarte greu să nu realizăm că este o implicare politică așa cum nu ar trebui să aibă un președinte apolitic. Eu am vorbit cu doamna prim-ministru în seara asta, mâine vor fi conferințe de presă, în așa fel încât aceste informații nereale să fie demontate, pentru că oamenii să nu mai fie speriați.

Doamna prim-ministru Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe președintele Iohannis printr-un program de guvernare care produce efecte bune. Atât timp cât acest program de guvernare care generează creștere economică este pus în practică, doamna Dăncilă nu are de ce să-și dea demisia. Noi nu putem să schimbăm premierul de fiecare dată când este nemulțumit președintele, pentru că premierul nu este suficient e docil în relația cu președintele", a declarat Dragnea.


Întrebat dacă va merge la recepţia organizată la Cotroceni de Ziua Europei, Dragnea a spus că va merge pentru că Palatul Cotroceni nu este "proprietatea privată a cuiva".

Liderul PSD a mai spus că nici el şi nici Guvernul nu au un război cu preşedintele Iohannis, dar că nu mai pot lăsa "să se multiplice niste minciuni", din dorinţa de a păstra o relaţie căreia nu îi vede un viitor. 

"Este decizia noastră de a marca Ziua Europei şi de a nu merge pe calea scandalului. Nici eu şi nici Guvernul nu avem niciun război cu preşedintele Iohannis, dar am decis să reacţionăm. Nu mai putem sta să nu replicăm, să nu spunem adevărul şi să lăsăm să se multiplice niste minciuni, din dorinţa de a păstra o relaţie căreia nu-i văd un viitor. (...) Este un limbaj sub nivelul unui preşedinte al României, dar este o decizie asumată şi fiecare va suporta consecinţele", a mai spus Liviu Dragnea.



Sursă: România TV
Sursă foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii