Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat trimis în judecată de DNA Constanţa pentru a doua oară a fost condamnat

ro

12 Feb, 2019 00:00 1827 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, prin rechizitoriul întocmit la data de 14 iunie 2017 în dosarul nr. 221/P/2012, un bărbat din Constanţa, acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, a fost condamnat.
 
Ieri, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru infracţiunea mai sus precizată.
 
Cel în cauză nu se află pentru prima dată în atenţia magistraţilor. În decembrie 2012, într-un alt dosar, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, înşelăciune, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată. În acest dosar, inculpatul a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere.
 
Ieri, Tribunalul Constanţa a contopit pedepsele şi a decis ca inculpatul să execute trei ani de închisoare.
 
În continuare, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (...) împotriva inculpatului şi a decis obligarea acestuia să plătească părţii civile suma de 174.287,43 de lei reprezentând despăgubiri civile, precum şi accesoriile fiscale stabilite de OUG nr 66/2011, astfel: accesorii calculate în raport cu suma de 68.248,51 lei, de la 30.11.2009 până la achitarea acestui debit; accesorii calculate în raport cu suma de 106.038,92 lei, de la 12 mai 2010 până la achitarea acestui debit.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform DNA, în luna mai 2009, inculpatul a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente falsificate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafaţă de teren (121,02 ha) pe care nu o deţinea în totalitate. Prin acţiunile sale, inculpatul ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare totală de 174.287,43 de lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin incuplatului. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii