Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru DNA Constanţa!

ro

16 Feb, 2018 00:00 1883 Marime text
Tribunalul Constanţa a constatat ieri legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 82/P/2016, din data de 19 decembrie 2017, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Iulian Ion. Cel în cauză este suspectat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
Tot Tribunalul a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada 2014-2015, inculpatul Ion Iulian a depus cu rea-credinţă, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), mai multe documente false, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate. Prin aceste demersuri, inculpatul Ion Iulian a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 7.933 de lei pentru suprafaţa de 11,30 ha solicitată pentru plată în campania 2014 şi 7.319 lei pentru suprafaţa de 9,4 ha determinată pentru plată în campania 2015“.
 
APIA a comunicat că se constituie parte civilă cu 13.150 de lei, reprezentând suma plătită inculpatului în campaniile 2014 şi 2015, la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare.
 
În cauză s-a dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra unui teren ce aparţine inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura asigurătoare dispusă în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii