Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiții majore Două parcuri de agrement în orașul Ovidiu, în valoare de peste șase milioane de lei

ro

09 May, 2018 10:04 3670 Marime text
Primarul orașului Ovidiu George Scupra a semnat, pe data de 24 aprilie, contractul de finanţare nr. 1897 pentru proiectul „Zona de relaxare și agrement in orasul Ovidiu”, încheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru POR, proiect ce constă în realizarea a două parcuri de agrement în orașul Ovidiu.
 
Primul parc este situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinatătea insulei Ovidiu. În suprafață de 3742, mp, parcul va face legătura între Debarcader și Parc Faleza Lac. Printre facilitățile oferite locuitorilor prin amenajarea acestui parc se numără: un perete de escaladă pentru copii și adulți, ce va avea lungimea desfășurată de 15,35 m și înălțimea variabila până la maxim 4 metri; amfiteatrul natural, realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu 6 gradene de odihnă și spații de circulație; plase de relaxare deasupra apei. Mobilierul urban va permite apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante. Coșurile de gunoi vor avea trei compartimente. Iar cei care vor ieși la plimbare îți vor putea potoli setea la cișmelele de apă potabilă. La acestea se adaugă sistem de irigație, inclusiv stație de pompare realizată îngropat; sistem de iluminat; sistem de supraveghere video. Zona de panouri fotovoltaice va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.
 

Al doilea parc se află pe terenul amplasat în zonă de-a lungul canalului pluvial, dintre cartierele Sat Vacanță și Ovidiu Sud, de la Drumul Național DN2A până la Lacul Siutghiol. În suprafață de 2.832 mp, parcul va cuprinde mai multe puncte de interes și funcțiuni, cum ar fi un labirint de vegetație, un loc de recreere pentru copii și adulți deopotrivă. Spațiul de odihnă și relaxare va cuprinde băncile și vegetația de ambianță, care va crea alveole și pergole de umbra pentru locurile de odihnă. Peluza va fi realizată prin inierbare.  La acestea se adaugă zeci de bănci de odihnă, coșuri de gunoi, cișmele/țâșnitori de apă potabilă. Sistemul de irigație, inclusiv stația de pompare vor fi realizate îngropat. Nu va lipsi nici sistemul de iluminat si sistemul de supraveghere video.
 
Valoarea totală a proiectului este de 6.425.304,96 lei, iar valoarea cofinantării eligibile a UAT oraș Ovidiu este de 112.735,32 lei.  Perioada de implementare a proiectului „Zonă de relaxare și agrement în orașul Ovidiu" este data de 30 aprilie 2020.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii