Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:04 27 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Prim-ministrul României, Nicolae - Ionel Ciucă, prezent la Academia Hagi. Vizită în cadrul proiectului „GO Green“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

30 Aug, 2022 13:44 3481 Marime text
Gheorghe Hagi și Nicolae Ciucă. Sursă foto: ZIUA de Constanța
  • Au fost prezenți și primarul municipiului Constața, Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, dar și primarul de la Ovidiu, George Scupra.

Premierul României, Nicolae - Ionel Ciucă, a vizitat, astăzi, baza sportivă a Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, de la Ovidiu, în cadrul proiectului „GO Green“, prin care clubul de pe litoral își dorește atingerea neutralității climatice până în anul 2030. 

În acest sens, a fost inaugurat, în prezența premierului României, a CEO OMV Petrom, Christina Verchere, a principalului finanțator al Academiei Hagi și al Farului Constanța, Gheorghe Hagi, și a președintelui echipei Farul Constanța, Gheorghe Popescu, un nou teren, construit cu materiale ecologice, ce nu dăunează mediului, cu tehnologie de ultimă generație. 

Totodată, la eveniment au participat, printre alții, prefectul județului Constanța, Silviu Coşa, preşedintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, dar și primarul de la Ovidiu, George Scupra, sau Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

UPDATE 1

Premierul Ciuca a vizitat baza sportivă, avându-l drept ghid pe Gică Hagi, care i-a prezentat terenurile și celelalte clădiri și i-a oferit informații despre grupe, echipe și jucători.UPDATE 2

„În crearea academiei, am fost inspirat de proiectul Luceafărul, în care am fost integrat și eu, când eram un tânăr jucător. Toate echipele din campionat au jucători de la noi“, a spus Gică Hagi. 


UPDATE 3

În program a urmat o conferință de presă, la care au participat premierul Ciucă, Gică Hagi, Gică Popescu și Christina Verchere.

UPDATE 4
 
Gică Popescu a prezentat proiectul GO Green.

„Găsirea energiei verde este o preocupare la nivel mondial“, a spus acesta. 

Premierul Ciucă a punctat că „proiectul este foarte important, se înscrie în agenda guvernamentală în ce privește protecția mediului și eliminarea emisiilor de carbon“.

„Gică Hagi a pus ghetele în cui pe jumătate și s-a angajat într-un proiect ambițios al academiei. Grija față de copiii de la Academia Hagi și clubul Farul trebuie să ne inspire pe toți. Tot ce se face aici nu trebuie să fie mai jos de standardele mondiale. Modelul de muncă și dedicare văzute aici poate fi folosit pentru fiecare dintre noi.“, a mai spus Ciucă.

„Talent și muncă“, astfel a definit premierul Ciucă rețeta succesului. „Nimic nu se face aici la voia întâmplării, de la antrenament, la școală. Le suntem recunoscători lui Gică Hagi si lui Gică Popescu“, a adăufgat el. 

„Tot ce s-a realizat aici este o investiție privată, clubul nu funcționează în deficit, și-a atins și obiectivele financiare“, a spus în continuare Ciucă. 

UPDATE 5  
 

'Este deja al treilea an de când construim acest parteneriat și când i-am întâlnit pe Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu am înțeles grija pe care o au față de Academie, ambiția și valorile pe care le promovează: fair-play, spirit de învingători și poate cel mai important, încrederea în sine. Felicitări Academiei pentru proiectul de a elimina în totalitate noxele, pentru munca de a fi un lider și în acest domeniu, a spus Christine Verchere, CEO OMV Petrom.


Apoi a vorbit Gică Hagi, care a spus că „vom duce până la capăt proiectul academiei, investind în tineri“.

„Farul și Academia Hagi vor da în continuare jucători“, a conchis Hagi.UPDATE 6


La final, premierul Nicolae Ciucă a primit un tricou ecologic - verde - cu numărul 6, din partea lui Gheorghe Popescu, iar CEO Petrom, Christine Verchere, a primit un tricou personalizat, de asemenea realizat din materiale ecologice, cu numărul 10, din partea lui Gheorghe Hagi. De asemenea, cei doi oaspeți au semnat în cartea de onoare a clubului.UPDATE 7

Președintele CJC, Mihai Lupu, a transmis un mesaj, după vizitarea academiei.

„Astăzi am participat, cu o deosebită plăcere, alături de Prim-Ministrul României, Nicolae Ciucă, Prefectul Județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, precum și de alte oficialități la inaugurarea unui nou teren din cadrul Complexului Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi. 

GO Green este un proiect ambiţios, dezvoltat de oameni cu viziune, care reușesc, prin profesionalismul şi dedicarea lor, să contribuie la o dezvoltare sustenabilă a judeţului Constanţa, dar, mai ales, la educarea şi pregătirea tinerelor valori. Acești copii au nevoie de susținere și de asigurarea condiţiilor necesare, pentru ca ei să rămână în comunităţile din care provin.

Campionii, într-adevăr, crează campioni! Nu este doar un slogan, este realitatea și munca depusă de acești oameni minunați, ce sunt convins că vor reuși să orienteze către performanță, multe tinere talente.  

Felicitări tuturor celor care au pus bazele şi s-au implicat în acest proiect!“, transmite Mihai Lupu, președintele CJC. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii