Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două UAT-uri din județul Constanța au primit bani de la MDLPA pentru decontarea investițiilor derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală

ro

31 Mar, 2021 00:00 1820 Marime text
  • MDLPA a virat peste 194 de milioane de lei, în vederea decontării facturilor pentru 430 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală
  • Două UAT-uri din județul Constanța au primit fonduri în cadrul prgramului
  • În conturile comunei Deleni au fost virate 400.000 lei iar în cele ale orașulului Murfatlar  - 1.057.730 lei
  • PNDL este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat peste 194 de milioane de lei, în vederea decontării facturilor pentru 430 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de 21.235.456,24 lei pentru 43 obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 173.565.930,11 lei pentru 387 proiecte de investiții.
Situația plăților efectuate este disponibilă pe site-ul MDLPA, la link: https://mlpda.ro/pages/plati
Două UAT-uri din județul Constanța au primit fonduri prin PNDL. Este vorba despre comuna Deleni în conturile căreia au fost virate 400.000 lei și orașul Murfatlar care a primit 1.057.730 lei.

Programul Național de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.
În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii