Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu casă cumpărată prin ANL. Cine este noul director general provizoriu al RAEDPP Constanța? CV, avere și interese (DOCUMENTE)

ro

08 Jul, 2022 00:00 5632 Marime text
  • Aceasta este decizia membrilor Consililui de Administrație al Regiei luată la începutul acestei săptămâni. Mandatul acesteia este pe o perioadă de patru luni, cu posibilitatea de prelungire cu încă două luni, potrivit OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice
  • Dobrin a deținut până în prezent funcția de director economic în cadrul instituției și rudă cu fostul director din Primăria Constanța, Marcela Frigioiu
  • Din ultima declarație, depusă în 2021 și valabilă pentru 2020, aflăm că Iuliana Dobrin deține un apartament de 80 mp achiziționat în 2016 și au autoturism Solenza an de fabricație 2004.
  • La capitolul debite, ipoteci și alte bunuri aflăm că noul director provizoriu al RAEDPP este beneficiară a unei locuințe de tip ANL (n.r. RAEDPP fiind administratorul acestor tipuri de locuințe), printr-un credit contractat în 2016 cu scadență în 2031 în valoare de 98.136, 47 lei
  • Iuliana Dobrin susține că a locuit în apartamentul din Poarta 6 de pe strada Brizei încă din 2005 cu chirie iar din 2016 a început să achite contravaloarea achiziției apartamentului în rate direct la ANL București, așa cum permitea legea la momentul respective
  • Făcând o retrospectivă a istoricului ANL-urilor din Constanța, într-adevăr două imobile construite în regim ANL au fost inaugurate în 2005 de primarul de la acea vreme, Radu Mazăre. Este vorba despre blocurile OB3 si OB6 sunt situate pe strada Brizei, din cartierul Poarta 6
  • Vă reamintim că fostul director al instituției, Stere Hira, va prelua de din aceeași dată funcția de director general provizoriu la Confort Urban SRL Constanța
 

 
Noul director general provizoriu al Regiei Autonome de Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, începând cu data de 9 iulie, este Iuliana Dobrin.

Aceasta este decizia membrilor Consililui de Administrație al Regiei luată la începutul acestei săptămâni. Mandatul acesteia este pe o perioadă de patru luni, cu posibilitatea de prelungire cu încă două luni, potrivit OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.
Dobrin este în prezent contabil șef, după cum singură susține.

Surse din cadrul regiei ne-au precizat că noul șef al RAEDPP este din întâmplare rudă cu fostul director din Primăria Constanța, Marcela Frigioiu.


foto: Marcela Frigioiu, fost director executiv al Direcției Financiare a Primăriei Constanța


Iuliana Dobrin lucrează în RAEDPP din 2004. Inițial ca șef serviciu financiar contabilitate iar din 2019 a fost director interimar al Direcției Economice.

Potrivit CV-ului, Dobrin care este absolvent de ASE a mai lucrat și Șantierul Naval Constanța ca stagiar, apoi la mai multe SRL-uri printre care și Xenoti SRL, firmă care îi are ca asociați pe Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Radu Mazare, fostul primar al municipiului Constanța, Gabriel Sorin Strutinsky și Mihail Gheorghe Cârciog.  

Noul director provizoriu al RAEDPP nu și-a depus încă declarația de avere aferentă anului 2021, potrivit legii, deși am trecut bine de 15 iunie. Spucă că nu trebuia s-o facă deoarece nu face parte din directorat, încadrarea sa fiind de contabil șef care coordonează Direcția Economică.
O data numită director provizoriu e obligată însă să depună declarația de avere.



Din ultima declarație, depusă în 2021 și valabilă pentru 2020, aflăm că Iuliana Dobrin deține un apartament de 80 mp achiziționat în 2016 și au autoturism Solenza an de fabricație 2004, vezi secțiunea „documente".

La capitolul debite, ipoteci și alte bunuri aflăm că noul director provizoriu al RAEDPP este beneficiară a unei locuințe de tip ANL (n.r. RAEDPP fiind administratorul acestor tipuri de locuințe), printr-un credit contractat în 2016 cu scadență în 2031 în valoare de 98.136, 47 lei.

Am contactat-o pe Iuliana Dobrin pentru a înțelege cum a intrat în posesia locuinței.

Aceasta susține că a locuit în apartamentul din Poarta 6 de pe strada Brizei încă din 2005 cu chirie iar din 2016 (n.r. director RAEDPP era Mădălina Moțățăianu) a început să achite contravaloarea achiziției apartamentului în rate direct la ANL București, așa cum permitea legea la momentul respectiv.

Având în vedere că Iuliana Dobrin are 50 ani în 2005 la momentul repartiției în calitate de chiriaș se afla la limita de 35 de ani, pentru a beneficia de o locuință din programul ANL destinate tinerilor.

Ea spune însă că cererea pentru acordarea unui apartament era depusă cu mai mulți ani înainte de a primi repartiția. Poate acum, o dată numită director ar trebui să pună pe masa toate documentele din care să reiasă că traseul de la depunerea cererii și până la acordarea repartiției a fost unul fără de tăgadă.

Făcând o retrospectivă a istoricului ANL-urilor din Constanța, într-adevăr două imobile construite în regim ANL au fost inaugurate initial în 2004 dar fără utilități și ulterior în 2005 de primarul de la acea vreme, Radu Mazăre. Este vorba despre blocurile OB3 si OB6 sunt situate pe strada Brizei, din cartierul Poarta 6. Fiecare bloc are 23 de apartamente, din care 11 locuințe sunt prevăzute cu o cameră și alte 12 cu câte două camere. Într-unul dintre aceste blocuri locuiește și noua șefă a RAEDPP.

foto: blocuri ANL, strada Brizei, Poarta 6 municipiul Constanța


În 2005, ZIUA de Constanța nota că: „Criteriile de repartizare a locuințelor ANL au fost respinse în repetate rânduri de către Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului, Laszlo Borbely iar în lunile aprilie și mai anul ale aceluiași an, Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public și Privat a reevaluat peste 2300 de dosare, iar lista de priorități a fost aprobată, conform noilor reglementări”.

Dobrin a mai avut și un credit la o banca comercială, scadent 2022 în valoare de 21.264.40 fără precizarea monedei.

În 2020 a avut venituri de 96.968 lei de la RAEDPP, în timp ce soțul său a câștigat aproximativ 42.000 lei.

În declarația de avere mai apare o indemnizație din partea Euromaterna în valoare de 500 lei dar și alocația de stat a copilului.

La capitolul interese, Iuliana Dobrin a înregistrat declarația pentru 2020 fără nicio mențiune.
 
Hira, director general provizoriu la Confort Urban
 
Vă reamintim că fostul director al instituției, Stere Hira, va prelua de din aceeași dată funcția de director general provizoriu la Confort Urban SRL Constanța.

Până la sfârșitul acestui an cele două regii ale Consiliului Local trebuie să fuzioneze și să se tranforme în Administrația Fondului Imobiliar Constanța.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

UPDATE Stere Hira este director interimar la Confort Urban SRL. Ședinta de CA s-a încheiat!

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii