Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clădirea, monument istoric de arhitectură are nevoie de reabilitare urgentă Muzeul de Artă Populară Constanța preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

ro

25 Feb, 2023 16:26 1733 Marime text
  • Potrivit proiectului, valoarea de inventar a clădirii C1 - D+P+1E în suprafață desfășurată de 1.449 mp și suprafață construită de 431 mp este de 1.174.285,66 lei
  • Anexa muzeului, în suprafață de 167 mp, are o valoare de inventar de 187.437,16 lei, iar terenul aferent, în suprafață de 1.636 mp, are o valoare de inventar de 57.683,45 lei
  • Muzeul de Artă Populară Constanța își desfășoară activitatea într-un imobil declarat monument istoric de arhitectură din grupa valorică A, înscris Ia poziția nr. 553 în Lista monumentelor istorice
  • Ansamblul muzeal urma să fie reabilitat de vechiul proprietar, Primăria municipiului Constanța
  • Odată cu acest transfer între Primăria Constanța și Consiliul Județean, administrația județeană va trebui să reia etapele de documentații pentru reabilitarea Muzeului de Artă după identificarea unor surse de finanțare


Consiliul Județean Constanța aprobă în ședința din 28 februarie a.c., preluarea managementului instituției Muzeul de Artă Populară Constanța din subordinea Consiliului Local Municipal Constanța și imobilul teren și construcții, reprezentând sediul instituției, din domeniul public al municipiului Constanța în domeniul public al județului, vezi secțiunea „documente”.
Potrivit proiectului, valoarea de inventar a clădirii C1 - D+P+1E, în suprafață desfășurată de 1.449 mp și suprafață construită de 431 mp, este de 1.174.285,66 lei. Anexa muzeului, în suprafață de 167 mp, are o valoare de inventar de 187.437,16 lei, iar terenul aferent, în suprafață de 1.636 mp, are o valoare de inventar de 57.683,45 lei.

Vă reamintim, potrivit hotărârii Consiliului Județean Constanța nr. 350/27.12.2023 a fost aprobată transmiterea unei solicitări Municipiului Constanța prin Consiliul Local pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea bunului imobil „Muzeul de Artă Populară” din domeniul public al Municipiului Constanța în domeniul public al județului Constanța.
Consiliul Local Constanța a adoptat Hotărârea nr. 18/31.01.2023 privind trecerea imobilului (teren + construcții) situat în Constanța, bd. Tomis nr. 32, Muzeul de Arta Populară, din domeniul public al municipiului în cel al județului Constanța.



Muzeul de Artă Populară Constanța își desfășoară activitatea într-un imobil declarat monument istoric de arhitectură din grupa valorică A, cod CT-II-m-A-02850, înscris Ia poziția nr. 553 în Lista monumentelor istorice, anexă la Ordinul Ministerului de Cultură nr. 2828/2015.
Muzeul de Arta Populară Constanța este o instituție de cultură muzeală având ca și principală activitate studiul științific al etnografiei Dobrogei, cu referire la zona rurală, Ia cultura și civilizația țărănească.

Prin această preluare, Muzeul de Artă Populară se alătură celor șapte instituții publice de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța, iar sediul său va fi declarat de uz și interes public județean.

Ansamblul muzeal urma să fie reabilitat de vechiul proprietar, Primăria municipiului Constanța.
Anul trecut, municipalitatea atribuia contractul de prestări servicii - serviciul de actualizare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanța" către societatea High Construct Project SRL, un contract în valoare de 124.500 lei fără TVA.
Actualizarea documentației este necesară în condițiile în care a fost eliberat Certificatul de Urbanism pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanța.
Odată cu acest transfer între Primăria Constanța și Consiliul Județean, administrația județeană va trebui să reia etapele de documentații pentru reabilitarea Muzeului de Artă după identificarea unor surse de finanțare.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Cine a câștigat contractul de actualizare a documentației pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanța? (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii