Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce proiecte derulează Primăria Constanța și câți bani au obținut autoritățile prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală?

ro

17 Jul, 2020 00:00 1779 Marime text
  • Municipalitatea are în derulează șase proiecte cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare locală
  • Trei creșe din municipiu, sala de tenis, cantina și căminul de la Liceul “Nicolae Rotaru”  vor fi modernizare cu fonduri de la guvern
  • Lucrări de modernizare și dotare în vederea obținerii autorizației de funcționare se vor realiza și la Colegiul Comercial Carol I

Municipalitatea are în derulează șase proiecte cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare locală.
Reabilitarea , modernizarea și mansardarea creșei nr.1 de pe strada Adamclisi nr.1 din municipiu are o valoare de 3.711.393,55 lei. Proiectul vizează suplimentarea numărului de locuri până la un total de 90, îmbunătățirea activității și a standardelor serviciilor acordate, precum și reducerea costurilor utilităților prin reabilitarea termică a clădirii. Proiectul demarat la începutul anului are termen de finalizare de 15 luni.
Cea de-a doua creșă este cea de pe Aleea Mălinului nr.2. reabilitarea creșei nr.2 are o valoare de 5.918.011,32 lei și este la satdiul de proiectare și execuție lucrări.
Creșa nr.5 de pe Aleea Mimozelor nr.4 din Constanța va dispune după mansardare de un număr de locuri, până la un total de 70 , ceea ce va conduce la îmbunătăţirea activităţii şi a standardelor serviciilor acordate și reducerea costurilor utilităților prin reabilitarea termică a clădirii. Valoarea proiectului este de 3.764.287,86  lei.
Sala de tenis de masă din cadrul Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru din Constanța este si ea finanțată prin PNDL. Un proiect de 3.983.838,33 lei, demarat în februarie 2020, cu termen de execuție de 15 luni.
Proiectul vizează consolidarea structurii de rezistență, modernizarea construcției existente și supraînălțarea cu un nivel, alimentare cu gaze naturale și dotarea conform destinației.
Al cincilea proiect vizează lucrări de modernizare și dotare în vederea obținerii autorizației de funcționare pentru Colegiul Comercial Carol I. Lucrările sunt necesare pentru obținerea Autorizației de securitate la incendiu și pentru  buna funcționare a acestei instituții de învățămant. Obiectivul principal este desfășurarea  activității în siguranță a elevilor și a personalului angajat în această clădire. Valoarea proiectului este de 956.714,96 lei.
În fine, ultimul proiect, cel de reabilitare, modernizare și dotare a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” vizează lucrări de reabiliare și modernizare a două corpuri de clădire- cantina și căminul, aflate în curtea liceului cu program sportiv „Nicolae Rotaru”. Se doreste   reabilitarea si refunctionalizarea corpului-cantina, refinisarea corpului-cămin, precum și   realizarea unui corp nou de legătura între cele două corpuri existente, pentru a raspunde   astfel nevoilor utilizatorilor și a corespunde legilor și normativelor in vigoare. Se vor realiza   și lucrări de racordare la rețeaua de gaze naturale. Prin acest proiect se vor asigura condiţii mai bune de desfăşurare a activitatii si de cazare pentru elevii acestui liceu. Prin lucrările de reabilitare și de racordare la reteaua de gaze  se intenționează reducerea semnificativă a costurilor aferente utilităților.
În acest moment se afla în curs de achiziție reproiectarea urmând ca ulterior sa se  demareze procedura de achiziție a execuției lucrărilor.
Valoarea proiectului este de 10.099.588,11 lei dar urmează să fie reestimat la etapa de reproiectare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii