Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Ziua Dobrogei, marcată la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

14 Nov, 2021 11:44 3519 Marime text
Ziua Dobrogei este marcată anul acesta la Constanța. Se depun coroane la Monumentul Independenței din parcul Casei de Cultură de la Casa de Cultură din municipiu. 

La eveniment este prezent președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, șeful ISU Dobrogea, Colonelul șef ISU Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei, prefectul Silviiu Coșa, viceprimarul Ionuț Rusu, din partea CJC Constanșa, Stealian Gima și Petre Enciu. 

Ziua Dobrogei este celebrată la 14 noiembrie, fiind prima regiune a ţării care are, prin lege, o zi a sa marcând revenirea la patria-mamă în 14 noiembrie 1878, în urma Războiului de Independenţă, printr-un proiect iniţiat de fostul parlamentar Christian Gigi Chiru (PDL). Ziua Dobrogei este marcată ca sărbătoare publică din 2015.

Începând cu anul 2017, Consiliul Director al publicaţiei ZIUA de Constanţa, în temeiul Statutului său, a aprobat instituirea distincţiei „Meritul dobrogean“, care se acordă unor personalităţi române şi străine în viaţă sau trecute în nefiinţă care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea şi consolidarea culturii dobrogene în ţară şi în lume.

Dionisie Exiguul (cel Smerit), al cărui nume îl poartă medalia celei de-a treia ediţii, considerat „părintele Erei creştine”, s-a născut în Dobrogea şi a fost cel care a calculat pentru prima dată anul naşterii lui Iisus Hristos – Anno Domini. Ambele distincţii constituie un prilej de readucere în atenţia publică a unor personalităţi care, prin activitatea lor, au binecuvântat pământul dobrogean.

Sursa foto: ZIUA de Constanța 

Citește și: #Dobrogea143 La mulți ani, Dobrogea! 1878-2021

Galerie foto:



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari