Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Prof. univ. dr. Adrian Bavaru, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

27 Nov, 2021 00:00 2642 Marime text
 

Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, prof. univ. dr. Adrian Bavaru, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
În primul rând eu cred că merită să felicităm redacția cotidianului „ZIUA de Constanța“ pentru modul în care a știut să marcheze în ultimii ani ziua de 23 noiembrie, zi în care Dobrogea a revenit la patria mamă.

Ca om care m-am născut, am învățat și am muncit toată viața în Constanța, în Dobrogea, personal mă consider un autentic fiu al acestui teritoriu dintre cele două ape cu capete negre - Dunărea și Marea Neagră.

Sunt multe de spus despre Dobrogea și frumusețile ei, despre oamenii de pe acest vechi teritoriu românesc.

Eu aș dori ca la acest vechi moment aniversar să subliniez un lucru prin care Dobrogea s-a făcut remarcată în întreaga țară, dar și în lume: este vorba de înțelegerea permanentă dintre numeroasele etnii care o populează, cred că 19, e un număr record pentru țara noastră. Cred că nicio minoritate nu poate spune că nu-i sunt respectate drepturile, tradițiile.

Aș mai dori să amintesc un lucru legat de această aniversare, care pentru mine a reprezentat un mare moment de satisfacție. În anul 2003, an în care au fost aniversați 125 de ani de revenirea Dobrogei la România, conducerea Universității Ovidius din Constanța a organizat împreună cu Consiliul Județean acest moment deosebit pentru țara noastră.

În calitate de Rector al Universității, l-am invitat personal pe președintele țării să ne onoreze la acest moment festiv. Cu toate că a fost invitat și ne-a asigurat că va veni pe 23 noiembrie 2003, a trimis la Constanța pe consilierul personal pe probleme de cultură, domnul Opanschi, care ne-a prezentat și înmânat mesajul președintelui Iliescu.

În încheiere, permiteți-mi, ca autentic fiu al acestor meleaguri, să urez tuturor dobrogenilor, tuturor românilor, cu ocazia „Zilei Dobrogei” - 23 noiembrie, sincere felicitări și multă, multă sănătate!

Prof univ. Dr. Adrian Bavaru
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea143

 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii
Cele mai recente postari