Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

29 Nov, 2021 00:00 17923 Marime text


Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
Când și cu ce ocazie ați cunoscut Dobrogea?
Pentru mine, Dobrogea însemnă acasă de când mă știu. Născut și crescut în Hârșova, am cunoscut frumusețea acestor meleaguri încă din copilărie. Sentimentul de apartenență a locului este cel ce mi-a fost ghid în tot ceea ce fac astăzi.
 
Mi-am dorit tot timpul ca zona aceasta să fie valorificată la adevăratul său potențial, iar tradițiile și încărcătura istorică pe care o putem regăsi oriunde îți întorci privirea, fie că vorbim despre Cetatea Carsium, Cetatea Enisala, mărturiile comunismului și așa mai departe, toate aceste lucruri ar trebui promovate permanent pentru ca tinerele generații să se autoidentifice mai mult cu propria istorie.
 
 Ce ați recomanda să vadă cuiva care nu a ajuns în Dobrogea?

 În primul rând i-aș recomanda să își ia un concediu prelungit pentru că, odată ajuns în Dobrogea, va fi destul de dificil să poți restrânge lista de atracții turistice.


Trebuie să analizezi foarte bine ceea ce îți dorești să cunoști și să experimentezi. Poți avea parte de experiențe spirituale inedite dacă alegi să urmezi traseul mănăstirilor din zona județului Tulcea și, totodată, te poți bucura de specificul culinar al zonei. Însă dacă alegi să cunoști mozaicul etnic din Dobrogea, ori istoria cu amprentele cele mai pronunțate, atunci aș recomanda o vizită în orașul nostru, în Hârșova.
 
Aici veți cunoaște un oraș care a devenit acasă pentru mai multe etnii, ce au învățat să conviețuiască păstrând tradițiile specifice fiecăreia, un loc unde Dunărea și istoria locului au conturat peisaje superbe: Castrul roman, Turnul Comandantului (înalt de 9 m), Canaralele din Portul Hârșova etc.
 
Care considerați că sunt cele mai importante trei valori pe care le au dobrogenii?

 Cea mai importantă valoare a dobrogenilor este curajul. Și spun asta pentru că, dacă aruncați o privire asupra istoriei tumultoase prin care au trecut aceste meleaguri, veți vedea că este valoarea care a fost temelia acestei comunități. Desigur, aici se adaugă și ospitalitatea și toleranța.

 
Ce mesaj le transmiteți dobrogenilor de ZIUA Dobrogei? 

Le doresc tuturor sănătate, să depășim cu bine greutățile vieții și situația epidemiologică actuală și un călduros „La mulți ani!” Să prețuim Dobrogea pentru tot ceea ce ne-a dăruit!

 
 
Sursa foto: Primăria orașului Hârșova 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea143
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii
Cele mai recente postari